to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:41 | 07.05.2021

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Η πρόταση Μπάιντεν επιβεβαιώνει την ανάγκη και την ορθότητα της πρότασης Τσίπρα

«Η πρόταση Μπάιντεν επιβεβαιώνει την ανάγκη και την ορθότητα της πρότασης Τσίπρα. Και έρχεται, τώρα, ο ανέμελος κ. Μητσοτάκης να υποστηρίξει ότι ήταν δική του πρόταση που εκφράστηκε πριν από ένα χρόνο»,τονίζει ο Γιάννης Μπαλάφας σε συνέντευξή του.


Αναλυτικά τα σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» (στο δημοσιογράφο Κ. Σαββόπουλο)

Για την πρόταση Μπάιντεν για άρση των πατεντών των εμβολίων και την αντίδραση Μητσοτάκη

Ζούμε την περίοδο της “μητσοτάκειας” αμετροέπειας. Χθες μετρήσαμε 96 νεκρούς και ο κ. Μητσοτάκης με τα στελέχη του επιμένουν να ωραιοποιούν την κατάσταση. Το θράσος τους δεν έχει όρια. Όταν ο Τσίπρας ζήτησε μέσα στη Βουλή να μην ισχύσει το δικαίωμα για τις πατέντες των εμβολίων, ώστε να υπάρξει άμεση μαζική παραγωγή και αφθονία εμβολίων για όλο τον κόσμο, ο κ. Μητσοτάκη απάντησε “πάλι καλά που δεν ζητήσατε να κρατικοποιηθούν οι Pfizer και AstraZeneca με ένα νόμο κα ένα άρθρο”. Και συμπλήρωσε “άρα μετά τα λεφτόδεντρα ανακαλύψατε και τα εμβολιόδεντρα”, μιλώντας για “αστεία επιχειρήματα”.

Η πρόταση Μπάιντεν επιβεβαιώνει την ανάγκη και την ορθότητα της πρότασης Τσίπρα. Και έρχεται, τώρα, ο ανέμελος κ. Μητσοτάκης να υποστηρίξει ότι ήταν δική του πρόταση που εκφράστηκε πριν από ένα χρόνο. Δηλαδή, όταν το είπε ο Τσίπρας διαφώνησε, αλλά όταν το είπε ο Μπάιντεν η πρόταση μετατράπηκε σε δική του. Απαράδεκτος!

Είναι προσβλητικό για τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης να θεωρεί ότι μπορεί να λέει και να πράττει ό,τι θέλει, επειδή έχει με το μέρος του τα “μπουκωμένα” από τις λίστες Πέτσα ΜΜΕ, τη στιγμή που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να τους προστατέψει από την πανδημία.

Για το αντεργατικό-αντιδραστικό νομοσχέδιο των Χατζηδάκη - Μητσοτάκη

Η ροπή της κυβέρνησης στο ψέμα δεν έχει τελειωμό. Την ώρα που καταργούν το 8ωρο, θεσπίζουν τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργούν τις ΣΣΕ και αποδιοργανώνουν εργασιακά δικαιώματα αιώνων, δηλώνουν ότι με το εργασιακό νομοσχέδιο έχουν στόχο να χαλυβδώσουν το 8ωρο και να προστατέψουν τον εργαζόμενο.

Δεν μπορώ, φυσικά, να μην σχολιάσω τη χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει ένα αντεργατικό-αντιδραστικό νομοσχέδιο. Είναι σαν να θέλει να διχάσει την κοινωνία, τη στιγμή που απαιτείται κοινωνική συνοχή και πανστρατιά για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση υποκύπτει στις πιέσεις των μεγαλοβιομήχανων, αλλιώς δεν εξηγείται η επίσπευση.

Θέλω να τονίσω ότι παρόλο που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την ολόπλευρη αντίδραση του κόσμου, η χθεσινή πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά κατέδειξε την έντονη δυσαρέσκεια και τη μαχητική διάθεση των εργαζόμενων απέναντι στο επαίσχυντο νομοσχέδιο. Μάλιστα, αυτή η αντίδραση βρίσκει σύμμαχους και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, γιατί κάθε μείωση στα εισοδήματα των εργαζόμενων έχει άμεσο αντίκτυπο και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο. Το μέτωπο εργαζόμενοι-μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, δηλαδή, είναι ενιαίο και αφορά όλη την κοινωνία. Γι΄ αυτό όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται δίπλα στους πολίτες, όχι με διάθεση να “τσιμπολογήσουμε” δυσαρέσκειες αλλά για να προστατέψουμε την εργασία και να μειώσουμε τις ανισότητες.


Για τις νέες εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ

Είναι πολύ σημαντικό ότι η κυβέρνηση απέσυρε το προσχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι αγώνες και οι συντονισμένες προσπάθειες μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε και για το αντεργατικό νομοσχέδιο και για κάθε αντιδραστική πρωτοβουλία που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)