to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 10.10.2020

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Η ΝΔ έχει εθιστεί στην ψευδολογία

«Στις έωλες κατηγορίες και στα έωλα επιχειρήματα της ΝΔ απαντάμε ότι έχει εθιστεί στην ψευδολογία, σε βαθμό που της έχει γίνει δεύτερη φύση» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Μπαλάφας μιλώντας στον Alpha 98.9


Μερικά από όσα τόνισε ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 και στη δημοσιογράφο Μ. Νικόλτσιου:

Για την επίθεση που γίνεται από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την εφαρμογή τους στη δίκη της Χρυσής Αυγής:

Κατ’ αρχήν πρέπει να πω ότι υπήρξε ένα πολύ θετικό γεγονός που αφορά στην απόφαση του Δικαστηρίου και τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Το δεύτερο θετικό γεγονός είναι ότι εκφράστηκε ένας παν-δημοκρατικός, αντιφασιστικός συναγερμός και στο επίπεδο της πλειοψηφίας της Βουλής.

Η ΝΔ, όμως, δεν το άντεξε αυτό. Γεγονός που φάνηκε από τηναπρόκλητη και βίαιη επίθεσητων δυνάμεων των ΜΑΤ -  με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη - ενάντια στο ειρηνικό πλήθος που βρίσκονταν έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στο τρίλεπτο βίντεο του δημοσιογράφου Γ. Αυγερόπουλου, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, έχει καταγραφεί η σχεδόν ακαριαία και προκλητική επίθεση της αστυνομίας με το άκουσμα της απόφασης, αποδεικνύοντας τις ψευδείς κατηγορίες περί μολότοφ από πλευράς υπουργείου. 

Η δυσανεξία της ΝΔ στο παν-δημοκρατικό και αντιφασιστικό μέτωπο ενισχύεται και από το γεγονός ότι, ξαφνικά και προσχεδιασμένα, επικαλέστηκε τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε ισχυριζόμενη ότι οι αλλαγές έγιναν προκειμένου η Χρυσή Αυγή να “πέσει στα μαλακά”,είτε ότι θέλαμε να καθυστερήσουμε τη δίκη. Και ενώ όλες οι αιτιάσεις από νομική, πολιτική αλλά και πραγματολογική άποψη έχουν διαψευστεί από έγκριτους νομικούς, από πολιτικούς άλλων κομμάτων – πχ. ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης ή παλιότερα ο Ευ. Βενιζέλος – και από τους συνηγόρους της οικογένειας του Π. Φύσσα, η ΝΔ επιμένει. Στις έωλες κατηγορίες και στα έωλα επιχειρήματα της ΝΔ απαντάμε ότι έχει εθιστεί στην ψευδολογία, σε βαθμό που της έχει γίνει δεύτερη φύση.

Για τις δηλώσεις του Στ. Κοντονή σχετικά με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα:

Ο Στ. Κοντονής κάνει δύο μεγάλα σφάλματα. Το πρώτο είναι η ουσία των απόψεών του, οι οποίες έχουν επιχειρηματολογική ταύτιση με τη ΝΔ. Τόσο το ζήτημα των πολιτικών δικαιωμάτων, όσο και το ζήτημα του να “πέσει στα μαλακά” η Χ.Α, είναι έωλα και έχουν απορριφθεί από έγκριτους νομικούς και άλλους παράγοντες τους οποίους προαναφέραμε. Το δεύτερο είναι ο τρόπος και ο χρόνος που επέλεξε για να εκφράσει αυτές τις απόψεις. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ενώ υπήρχε όλο το χρονικό περιθώριο να καταθέσει τις όποιες διαφωνίες του, εδώ και δύο χρόνια, επέλεξε να μιλήσει την επόμενη ημέρα από την έκδοση της ιστορικής απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)