to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 26.05.2023

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Η εκλογική μάχη είναι ανοικτή - Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι κόμμα αντιπολίτευσης

«Η στρατηγική της επόμενης μάχης θα αναδεικνύει ότι είμαστε κόμμα κυβερνητικής εξουσίας και θα διεκδικήσουμε τη ψήφο του λαού, σεβόμενοι πάντα το αποτέλεσμα των εκλογών. Θα επιβεβαιώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ο κορμός της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που δεν έχει οροφή. Η εκλογική μάχη είναι ανοικτή»


Ο Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τoυς δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Ά. Παυλόπουλο, επισήμανε για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου:

Η χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα ήταν μια πολύ σοβαρή ομιλία, που δείχνει πλήρη συναίσθηση του τι έχει συμβεί. Αναζητώντας τα αίτια της ήττας μας αναφέρθηκε στα ζητήματα της συνολικής εικόνας μας, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, στη στάση των εν δυνάμει προοδευτικών συμμάχων μας και στην αποτυχία αποδοχής της πρότασης για προοδευτική συνεργασία και, επομένως, αναγνώρισε την ήττα της στρατηγικής που ακολουθήσαμε. Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΝΔ κατάφερε να επιβάλλει τη δική της ατζέντα, συνεπικουρούμενη από «πρόθυμα» ΜΜΕ. Μια ατζέντα που είχε ως στόχο τη δημιουργία ανασφάλειας και φόβου.

Η προσπάθεια της ΝΔ όλο αυτό το διάστημα και ορισμένων ΜΜΕ που «εξυπηρετούσαν» αυτή τη στρατηγική έστρεφαν τη συζήτηση σε ζητήματα προ οκταετίας. Δεν ακούγαμε το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά κριτική, κυρίως, για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι κόμμα αντιπολίτευσης. Η στρατηγική της επόμενης μάχης θα αναδεικνύει ότι είμαστε κόμμα κυβερνητικής εξουσίας και θα διεκδικήσουμε τη ψήφο του λαού, σεβόμενοι πάντα το αποτέλεσμα των εκλογών. Θα επιβεβαιώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ο κορμός της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που δεν έχει οροφή. Η εκλογική μάχη είναι ανοικτή.

Τέλος, να προσθέσω ότι για άλλη μια φορά στη χθεσινή ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι μοναδικός αντίπαλός μας σε αυτή τη μάχη είναι η Δεξιά. Βασικός στόχος μας στη νέα εκλογική μάχη είναι να επικοινωνηθεί σωστά το πρόγραμμά μας που συμπυκνώνεται στο τετράπτυχο: μείωση τιμών -κυρίως μέσω της μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΦΚ-, αύξηση μισθών και συντάξεων, ρύθμιση χρεών και αλλαγή του Πτωχευτικού Νόμου για τη προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας και δίκαιο κράτος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)