to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:23 | 20.06.2017

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: «Αλληλεγγύη, ανθρωπισμός, συμπαράσταση, σεβασμός»

«Δηλώνουμε ότι δεν θα δείξουμε καμία απολύτως ανοχή σε όσους προσπαθούν στις πλάτες ταλαιπωρημένων ανθρώπων να κάνουν μικροπολιτική ή να αναπαράξουν ρατσιστικά πρότυπα»


Δήλωση του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων:


Για τα εκατομμύρια πολίτες όλου του κόσμου οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τα σπίτια και τις πατρίδες τους λόγω της φρίκης του πολέμου, των βομβαρδισμών και της ακραίας φτώχειας, η απάντηση είναι μια και μόνο: «Αλληλεγγύη, ανθρωπισμός, συμπαράσταση, σεβασμός». Ταυτοχρόνως δηλώνουμε ότι δεν θα δείξουμε καμία απολύτως ανοχή σε όσους προσπαθούν στις πλάτες ταλαιπωρημένων ανθρώπων να κάνουν μικροπολιτική ή να αναπαράξουν ρατσιστικά πρότυπα. 

Ο στόχος που θέτουμε για το επόμενο διάστημα είναι να βελτιώνουμε καθημερινά τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με το βλέμμα στραμμένο στην ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια, θα δώσουμε έμφαση σε μία εθνική στρατηγική για την ένταξη η οποία θα αφορά τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους μετανάστες που διαμένουν στη χώρα μας. Η ένταξη στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας, με ισότιμους όρους για όλους και όλες, είναι πρώτιστο μέλημα μας.

Οι σκέψεις μας είναι τόσο σε αυτούς που κατάφεραν να φύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες αλλά και σε αυτούς που για διάφορους λόγους αδυνατούν και υπομένουν ακόμα και σήμερα τις συνέπειες ενός πολέμου για τον οποίο μόνο οι ίδιοι δεν φέρουν ευθύνες. Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι οι πρόσφυγες δεν είναι "νούμερα σε πίνακες", είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας και ως τέτοιους πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε. Οι ευθύνες μας είναι συνολικές απέναντί τους, πρωτίστως ανθρωπιστικές και έπειτα οικονομικές. Οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να μετακινούνται όσο υπάρχουν ταραχές και καταστροφές στα διάφορα μέρη του πλανήτη. Το άμεσο ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν όλες οι χώρες και ιδιαίτερα οι πλέον ευημερούσες  είναι όχι το «αν» αλλά το «πως» θα τους βοηθήσουν.


 


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)