to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:33 | 02.12.2022

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Εξουθένωση των νοσοκομειακών γιατρών θα προκαλέσει ο νόμος για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

«Ο νόμος – «έκτρωμα» για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη προτρέπει θεσμικά τον νοσοκομειακό γιατρό να προσπαθήσει να ενισχύσει το πενιχρό του εισόδημα μέσα από την τσέπη του ασθενούς»


Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα παραχώρησε ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Στην συνέντευξη, έκανε εκτενή αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, για το οποίο είπε πως «είναι ένας νόμος που εξουθενώνει τους νοσοκομειακούς  γιατρούς, με το να τους δίνεται η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματός τους και εκτός δημόσιων νοσοκομείων, είτε με τη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων, είτε με συνεργασίες σε ιδιωτικές κλινικές πέραν του ωραρίου τους, προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημά τους. Και αυτό, φυσικά, σε βάρος της τσέπης του ασθενούς και του δημόσιου συστήματος υγείας».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε την αντιπρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο Γ. Μπαλάφας τονίζει πως«η δική μας πρόταση, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς του ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, είναι η αύξηση του μισθού του πρωτο-διοριζόμενου γιατρού στα 2.000 ευρώ. Μια πρόταση αδιανόητη για τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη που ως βασικές προτεραιότητες έχει τις ιδιωτικοποιήσεις και όχι την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε αυτή. Αν θέλουμε να έχουμε γιατρούς ταγμένους στο λειτούργημά τους θα πρέπει  να υπάρχει ένα μισθολόγιο αξιοπρέπειας και όχι να του κλείνουν το μάτι και να τον προτρέπουν στην άσκηση ιδιωτικής ιατρικής».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι το νομοσχέδιο αυτό συνάντησε την αντίδραση στελεχών της δεξιάς που είναι επικεφαλής φορέων και συλλόγων του υγειονομικού χώρου, όπως ο κ. Εξαδάκτυλος -πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η κ. Παγώνη – πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ο κ. Πατούλης- πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. Μαζί με αυτούς το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, σύλλογοι ασθενών, κ.λπ. δήλωσαν την έντονη αντίθεσή τους», σημειώνει με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στη συνέντευξη, ο Γιάννης Μπαλάφας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εκλογών για το οποίο ξεκαθάρισε πως «οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει προχθές», ενώ συμπλήρωσε ότι «το σίγουρο είναι ότι αν ο Κ. Μητσοτάκης ένιωθε ότι θα κέρδιζε τις εκλογές θα τις είχε ήδη προκηρύξει.  Δεν μπορούμε προφανώς να προβλέψουμε πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές, αλλά το σίγουρο είναι ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και θεωρούμε ότι με την ψήφο του λαού θα είμαστε πρώτη δύναμη. Έχουμε παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που με το σύστημα της απλής αναλογικής έχουν σχηματίσει κυβερνήσεις προοδευτικού προσανατολισμού σε μία κοινή προγραμματική βάση. Είμαστε σίγουροι, ότι μπορούμε να το πετύχουμε και εμείς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)