to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 01.03.2021

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Έστω την τελευταία στιγμή, να επικρατήσει η λογική του κράτους δικαίου

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης μπαίνουν στον πειρασμό να εκμεταλλευτούν την υπόθεση Κουφοντίνα και τον πιθανό θάνατό του ώστε να αλλάξουν την ατζέντα», παρατήρησε ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γ. Μπαλάφας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του


Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γ. Μπαλάφας, έδωσε συνέντευξη σήμερα 1/3 στον ραδιοφωνικό σταθμό StatusFM 107,7, στην οποία αναφέρθηκε: 

Στην απεργία πείνα του Δ. Κουφοντίνα και την κυβέρνηση

Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης μπαίνουν στον πειρασμό να εκμεταλλευτούν την υπόθεση Κουφοντίνα και τον πιθανό θάνατό του ώστε να αλλάξουν την ατζέντα. Και ως ένα βαθμό το καταφέρνουν. Αντί να συζητάμε σήμερα για την αρνητική πορεία της πανδημίας και τις ευθύνες της κυβέρνησης, αντί να συζητάμε την τραγική κατάσταση της οικονομίας μετά από 40 μέρες lockdown, συζητάμε για θέματα που ένα κράτος δίκαιου τα έχει επιλύσει.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μια σειρά στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων η Ντ. Μπακογιάννη, ο Γ. Κουμουτσάκος, ο Κ. Τζαβάρας, ο Α. Σπηλιωτόπουλος, ο Θ. Σοφός -  επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στο ΔΣΑ, ο Σ. Δημητριάδης - πατέρας του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρ. Δημητριάδη κ.λπ., έχουν με δηλώσεις τους χαρακτηρίσει ως «αδιανόητο να υπάρξει νεκρός από απεργία πείνας στην Ελλάδα του 2021» και ότι «ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους».

Ο Δ. Κουφοντίνας έχει δικαστεί και καταδικαστεί για τα εγκλήματά του. Επίσης, έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Ενέργειες σαν τις δικές του καταδικάζονται διαχρονικά από την Αριστερά, ενέργειες που στρέφονται εναντίον της δημοκρατίας, του λαού και της ίδιας της Αριστεράς. Αυτό που ζητείται από κ. Μητσοτάκη είναι να τηρήσει του κανόνες του κράτους δικαίου και σε αυτήν την  απαίτηση συντάσσονται το σύνολο της αντιπολίτευσης, καθώς και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ζητείται από τον κ. Μητσοτάκη να τηρήσει όσα προβλέπονται στον ν. 4760/20, τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία έχει ψηφίσει.

Ελπίζω, έστω την τελευταία στιγμή,  να επικρατήσει η λογική του κράτους δικαίου.  

Στους εμβολιασμούς εκτός σειράς από στελέχη της ΝΔ

Κυβερνητικά στελέχη, στη Θεσσαλονίκη,  παρέκαμψαν την προβλεπόμενη σειρά εμβολιασμού παιδιών με αναπηρία και ηλικιωμένων με ευθύνη της κ. Β. Νάκου, προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και ανθρώπου του Κ. Μητσοτάκη στην συμπρωτεύουσα.

Μεταξύ αυτών η αντιδήμαρχος Ακριτίδου και ο πρόεδρος του δημοτικού  συμβουλίου Τσαβλής. Οι συγκεκριμένοι δύο αποπέμφθηκαν από το δημοτικού συμβούλιο με απόφαση του δημάρχου.Την ίδια πρακτική ακολούθησε ο δεξιός περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χατζημάρκος.

Αυτοί είναι οι «άριστοι» του κ. Μητσοτάκη. Να τους χαίρεται.

Στην πανδημία

Η κυβέρνηση επιμένει στην προσωπική ευθύνη για την κακή πορεία της πανδημίας.  Η προσωπική ευθύνη είναι ασφαλώς απαραίτητη και αυτονόητη, αλλά δεν υποκαθιστά τις κυβερνητικές ευθύνες. Μέχρι σήμερα δεν έχει πάρεικανένα μέτρο ενάντια στην διασπορά του ιού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα εργοστάσια, στα σχολεία. Δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη κλινών covid, για σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και καλή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Τίποτε  από όλα αυτά δεν έχει κάνει.

Ο κ. Μητσοτάκης, από το καλοκαίρι του 2020, «έσπερνε» με τα λόγια του μια εσφαλμένη εικόνα αισιοδοξίας και παραβίαζε με τις πράξεις του (Πάρνηθα, Ικαρία) τις ίδιες τις κυβερνητικές αποφάσεις, «σπέρνοντας» την ανεμελιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)