to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 08.06.2021

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Εκτός τόπου και χρόνου η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων

«Ο εμβολιασμός είναι πάγια επιστημονική τακτική. Αυτό που χρειάζεται είναι αντικειμενική ενημέρωση και όχι τρομοκρατία, σπέκουλα και συνωμοσιολογία», τόνισε σε συνέντευξή του ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής Ν. Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής Ν. Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων και των προνομίων του εμβολιασμένου πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: 

«Η συζήτηση περί προνομίων είναι μία συζήτηση εκτός τόπου και χρόνου. Σήμερα είναι  εμβολιασμένο μόλις λίγο πάνω από το 20% του πληθυσμού, όταν το επιθυμητό ποσοστό για τη δημιουργία ενός τείχους ανοσίας είναι 70%.  Πριν λίγες μέρες η κα. Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι είμαστε μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας, ενώ χθες ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι το καλοκαίρι μας δεν θα είναι ξέγνοιαστο και υπάρχει ο φόβος για τέταρτο κύμα τον χειμώνα. Τα μέλη, δηλαδή, της επιστημονικής επιτροπής εκφράζουν τις ανησυχίες τους και διαψεύδουν τον κ. Μητσοτάκης ο οποίος συνειδητά συνεχίζει να ωραιοποιεί την κατάσταση και να λέει ότι πάμε πολύ καλά. 

Αυτό που απαιτείται είναι ακολουθώντας τις επιστημονικές προτάσεις -και απορρίπτοντας τις συνωμοσιολογίες- να ακολουθηθεί ένας σωστός και εντατικός σχεδιασμός εμβολιασμών. Η ευθύνη της διαχείρισης ανήκει στην κυβέρνηση.  Θα πρέπει, όμως,  τα λόγια να συμβαδίζουν με τις πράξεις. Δεν μπορεί η ΝΔ να απαιτεί από τον κόσμο προσοχή και την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του να μην τηρούν τα μέτρα που επιβάλλουν. Χρειάζεται  πειθώ σε όσους αντιμετωπίζουν τον εμβολιασμό με επιφυλακτικότητα, αλλά αυτό απαιτεί αρχικά σοβαρότητα από την πλευρά της κυβέρνησης. Τα αντιφατικά μηνύματα του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών της ΝΔ αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ακολουθώντας την επιστήμη και τον ορθολογισμό έχουμε δηλώσει ότι είμαστε σαφέστατα υπέρ των εμβολιασμών και της τήρησης των μέτρων που προτείνονται από την επιστημονική κοινότητα. Ο εμβολιασμός είναι πάγια επιστημονική τακτική. Αυτό που χρειάζεται είναι αντικειμενική ενημέρωση και όχι τρομοκρατία, σπέκουλα και συνωμοσιολογία». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)