to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 10.04.2019

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Είχαμε συνηθίσει για πολλά χρόνια ο ένας να κρύβει τις πομπές του άλλου

Συνέντευξη του Γιάννη Μπαλάφα στην «ΕΡΤ1»


Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, χθες βράδυ, στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για τις δικαστικές εξελίξεις για το σκάνδαλο της Novartis και τις αντιδράσεις από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

«Ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη του στο Open παραδέχθηκε ότι υφίσταται σκάνδαλο Novartis και ότι «δεν είναι όλοι εκ των προτέρων αθώοι». Άλλωστε δεν ανακαλύψαμε εμείς το σκάνδαλο Novartis. Tα στοιχεία για διασπάθιση δημόσιου χρήματος ύψους 23δισ. ευρώ ήρθαν από το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, επομένως μιλάμε για ένα μεγάλο σκάνδαλο που χρήζει διερεύνησης.

Από εκεί και έπειτα έχει αναλάβει η ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το δικαστικό σώμα που έχει διαμορφωθεί τις προηγούμενες δεκαετίες είναι της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει. Η κυβέρνηση κάνει κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Αφήνει τη Δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της.

Προκαλεί εντύπωση, πως ορισμένοι πολιτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αντιμετωπίζουν τα ζητήματα των σκανδάλων σαν να μην έχουν ξαναγίνει, σαν να μην υπήρχε το προηγούμενο διάστημα στη χώρα μας ένα όργιο, διαφθοράς διαπλοκής και μίζας και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Καταλαβαίνω όμως τις αντιδράσεις τους˙ έχοντας συνηθίσει για πολλά χρόνια ο ένας να κρύβει τις πομπές του άλλου, καταχωνιάζοντας ανάλογες υποθέσεις σε ένα συρτάρι μέχρι να περάσει ο χρόνος και να παραγραφούν, τώρα ενοχλούνται γιατί γίνεται διερεύνηση. Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να μην κουκουλώνει και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διευκολύνει την όποια διαλεύκανση από την πλευρά της δικαιοσύνης».

Για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ότι περιμένει την κυβέρνηση ειδικό δικαστήριο για σκευωρία και κατάχρηση εξουσίας

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Όσα χρόνια είμαστε στην κυβέρνηση, αυτό που κάνουμε είναι να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της οικονομίας και τα ζητήματα της διαφθοράς και της διαπλοκής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)