to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 30.10.2019

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε ανιστόρητους ανθρώπους να δημιουργούν κλίμα στο προσφυγικό

«Έχω τονίσει πολλές φορές ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα δεν επιδέχεται μία μόνιμη λύση από καμία χώρα»


O Γιάννης Μπαλάφας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha  (στους δημοσιογράφους Τ. Χατζή κα Λ. Μπόλα), τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Έχω τονίσει πολλές φορές ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα δεν επιδέχεται μία μόνιμη λύση από καμία χώρα. Ακόμα και η Γερμανία που δεν είναι χώρα 1ης υποδοχής αντιμετωπίζει προβλήματα κατά αναλογία . Δεν θα υποτιμήσω, λοιπόν, το πρόβλημα. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διαχείριση.  Όμως η κυβέρνηση έχει συνέχεια και γι' αυτό δεν μπορώ να μην σχολιάσω την απραξία της ΝΔ τους πρώτους δύο μήνες, που δεν πραγματοποίησε καμία μεταφορά στην ενδοχώρα, ενώ η αναγκαιότητα ήταν σαφέστατη. Όπως,  επίσης, δεν μπορώ να μην σχολιάσω  την υποκριτική στάση της  ΝΔ το διάστημα της δικής μας διακυβέρνησης. Όταν μιλούσε για το «κάλεσμα» του ΣΥΡΙΖΑ και  καλλιεργούσε ένα κλίμα ξενοφοβικό, αντιπροσφυγικό  και ρατσιστικό, προκειμένου να ισορροπήσει με το ακροδεξιό ακροατήριό της.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και πιθανά οι ροές να αυξηθούν. Όμως, πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη ότι μιλάμε για ανθρώπους κατατρεγμένους, που ξεριζώνονται από τα σπίτια τους και την χώρα τους, εξαιτίας μιας «νέας κοπής σταυροφόρων»  του δυτικού πολιτισμού, με στόχο το οικονομικό και πολιτικό όφελος.  Γι΄ αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και υποκινούμενες αντιδράσεις  από τοπικούς «άρχοντες» που εκφράζουν ακροδεξιές απόψεις. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε ανιστόρητους ανθρώπους να δημιουργούν αυτό το κλίμα, ειδικά αν δούμε την ιστορία της χώρας μας και το πόσο έχει βιώσει την μετανάστευση προς άλλες χώρες, αλλά και την υποδοχή προσφύγων αδερφών μας από την Μικρά Ασία και τον Πόντο.»

Σε σχέση με την προανακριτική επιτροπή και την απόφαση εξαίρεσης των Τζανακόπουλου –Πολάκη:  

«Γιατί εξαιρούνε τον Τζανακόπουλο και τον Πολάκη; Τι φοβάται η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης και θέλουν την εξαίρεσή τους;  Μήπως ότι θα κάνουν δύσκολες ερωτήσεις;  Έχουν κάποιο πρόβλημα με τον κ. Φρουζή; Θέλουν  να προστατέψουν ένα από τα αφεντικά της Novartis, που έκλεψαν τα λεφτά του ελληνικού λαού, με τις υπερτιμολογήσεις από τους πολιτικούς προϊσταμένους;  Τι προσπαθούν να αποδείξουν; Ότι μπορούν, λόγω πλειοψηφίας, να κάνουν ό,τι θέλουν;  Αυτές είναι επικίνδυνες ατραποί, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι μιλάμε για μία δικαστικού χαρακτήρα επιτροπή, στην οποία το κάθε κόμμα καθορίζει τους εκπροσώπους του.

Είναι, επίσης, ιδιαίτερα λυπηρό ότι υπάρχει μία “συμπαιγνία” ενός  τμήματος του ΚΙΝΑΛ, που επηρεάζεται από απόψεις “σαμαρικού”  τύπου,  για να καταλήξει  - το  ΚΙΝΑΛ - να λειτουργήσει ως λαγός της ΝΔ.  Δυστυχώς, φαίνεται ότι υπάρχει μία προσπάθεια φίμωσης, συγκάλυψης του σκανδάλου και εκφοβισμού των εισαγγελέων.  Τέλος, είναι προφανές, ότι στα ζητήματα της Novartis, ο κ. Μητσοτάκης “ποιεί την νήσσα ”, αφήνοντας τον κ. Γεωργιάδη να κινεί τα νήματα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)