to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 12.07.2019

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σπεκουλάρουμε πάνω στο δράμα των ανθρώπων στη Χαλκιδική

Συνέντευξη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθηνών, Γιάννη Μπαλάφα, στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων


Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, χθες βράδυ,στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και τη δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη, τόνισε, μεταξύ άλλων:  

Για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική
«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τους ανθρώπους που χάθηκαν στη Χαλκιδική και τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες τους, στους τραυματίες και στους ανθρώπους που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σπεκουλάρουμε πάνω στο δράμα αυτών των ανθρώπων. Το ζήτημα των ακραίων καιρικών φαινομένων ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να αντιμετωπιστείαπό την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους αρμόδιουςφορείς. Η όποια ανθρώπινη (επενδυτική, βιομηχανική, εξορυκτική) δραστηριότητα, πρέπει να γίνεται με τους καλυτέρους δυνατούς ορούς για την προστασία του περιβάλλοντος ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα».

Για το υπερ-υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Η μετανάστευση είναι ένα κοινωνικό θέμα με πανευρωπαϊκές διαστάσεις και με ιδιαίτερη βαρύτητα για τη χωρά μας, αλλά δεν είναι πρόβλημα παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και στην Ιταλία του Σαλβίνι, η μεταναστευτική πολιτική υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Θεωρώ λάθος την υπαγωγή της Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Λάθος, είναι κατά τη γνώμη μου και η μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά την τιμωρία του παραβάτη υπάρχει η σωφρονιστική διαδικασία. Για αυτό άλλωστε σε όλα τα πολιτισμένα κράτη αυτή η διαδικασία υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ
«Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα δείτε μια προγραμματική, υπεύθυνη, τεκμηριωμένη, αντιπολίτευση που δεν θα έχει καμία σχέση με την αντιπολίτευση που άσκησε η ΝΔ απέναντί μας, που ζήταγε εκλογές από τους πρώτους μήνες της θητείας μας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουμε βουβοί. Για παράδειγμα, σήμερα, μάθαμε ότι ο ΣΕΒ προσφεύγει στο ΣτΕ ζητώντας την κατάργηση των τριετιών στο κατώτατο μισθό, ρύθμιση που προβλέπει αυξήσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ότι ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου, κύριος Α. Σκέρτσος, ήταν μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΣΕΒ. Ο κύριος Σκέρτσος είχε δηλώσει επίσης, στα τέλη του 2018, πως «αν δεν κοπούν οι συντάξεις, δεν θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα που είναι σημαντικά για την παραγωγή και την ανάπτυξη; Αυτό το δίλημμα βάζουμε. Αν ξηλώνουμε ό,τι έχει ψηφιστεί θα πάμε σε τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο».
Ο κύριος Βρούτσης θα υπερασπιστεί τις τριετίεςκαι τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στον ΣΕΒ; Γιατί και η νέα υφυπουργός εργασίας, κύρια Μιχαηλίδου,έχει δηλώσει ότι οι σκληρές μειώσεις μισθών, ο υποκατώτατος μισθός για τους νέους ανθρώπους και η ευέλικτη – απορρυθμισμένη εργασία, είναι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν το 2013-2014,που ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τοποσοστό του 31,5% που λάβαμε στις εκλογές. Στόχος μας είναι να αντιστοιχηθούμε ως πολιτικός φορέας με τον πολύ μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων που μας στήριξε επανειλημμένα στις εκλογές. Με σύγχρονες μορφές που συνδυάζουν την αντιπροσωπευτική με την άμεση δημοκρατία, θα απευθυνθούμε και θα καλέσουμε τους πολίτες να έρθουν κοντά μας για να συζητάμε και να συναποφασίζουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)