to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:43 | 18.12.2017

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Δεν έχω δει ούτε έναν Έλληνα να λέει για εκλογές

«Έχουμε αποφασίσει να πάμε το 2019 για εκλογές»


Ο Γιάννης Μπαλάφας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε μεταξύ άλλων:

- Σχετικά με το εάν ετοιμάζονται εκλογές,

«Από την επόμενη ημέρα των εκλογών του 2015 θυμάμαι ότι ο κ. Μητσοτάκης  μιλάει για εκλογές. Εκλογές θα γίνουν όταν πρέπει και όταν χρειάζονται. Δεν έχω δει ούτε έναν Έλληνα πολίτη που να λέει για εκλογές. Ιδιαίτερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση και οι άνθρωποι που στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη, μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοεφοπλιστές, όλο το μπλοκ των μεγάλων συμφερόντων, της διαπλοκής και της διαφθοράς που ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, ξέρουν ότι εάν καταφέρει η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και να βγει στις αγορές τον Αύγουστο του 2018, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Και την επιτυχία αυτή για τη χώρα θα πιστωθεί η παρούσα κυβέρνηση και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουν. Έχουμε αποφασίσει να πάμε το 2019 για εκλογές.

Δεν νομίζω ότι είναι κακό να βοηθάς τον κόσμο, όταν υπάρχει υπεραπόδοση κάποιων μέτρων, με επιδόματα όπως το κοινωνικό επίδομα που είναι μια ανάσα. Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτήν τη στιγμή να δώσουμε, είτε σε επίπεδο μισθοδοσίας είτε σε επίπεδο ελαφρύνσεων των μεσαίων στρωμάτων, σταθερές και ολοκληρωμένες λύσεις, εξαιτίας των περιορισμών του τριετούς προγράμματος 2015-2018 το οποίο υλοποιούμε, με βάση τη δύσκολη συμφωνία που υπογραψάμε το 2015.

Τα επιδόματα αυτά είναι ουσιαστικά «ανάσες» σε μια κατηγορία του πληθυσμού που έχει χτυπηθεί ιδιαιτέρως. Στο πεδίο αυτό η ΝΔ έχει χάσει, δηλαδή θεωρείται φιλολαϊκή και εμείς αυτοί που επιβάλουμε επίπονα μέτρα; Τον ΕΝΦΙΑ και το ΔΝΤ άλλωστε ποιος του έφερε αρχικά. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει διαφορά από το να ασκείς μια πολιτική που δέχεται να βγάζουν στο εξωτερικό και σε φορολογικούς παραδείσους οι πλούσιοι τα χρήματά τους σκοπίμως και άλλο να είσαι αναγκασμένος, για να μην σε διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόζεις τα μέτρα αυτά. Η διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι αυτές που υπερχρέωσαν τη χώρα. Εμείς έχουμε αποφασίσει από το Σεπτέμβριο του 2015 να μην  κάνουμε τους «τζάμπα μάγκες»».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)