to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 15.11.2019

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Αυτές είναι μέρες τιμής και μνήμης - Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον

Αποσπάσματα συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα 104,6fm (στους δημοσιογράφους Μ. Κούτρας και Ν. Φελέκη).


«Την Κυριακή έχουμε την επέτειο για τα 46 χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση των φοιτητών και του λαού ενάντια στην ξενοκίνητη δικτατορία 1967-1974. Η 17η Νοεμβρίου του 1973 ήταν η μέρα -σταθμός για την ανατροπή και η αρχή του τέλους της φασιστικής χούντας, που το 1974 πρόδωσε την Κύπρο μας. Όπως κάθε χρόνο αυτές τις μέρες γίνονται μια σειρά από εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την ειρηνική πορεία της Κυριακής 17 Νοεμβρίου», σχολίασε ο Γιάννης Μπαλάφας σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως ανέφερε, στο Πολυτεχνείο φοιτητές στην προσπάθειά τους να διαδώσουν το μήνυμά τους στις γειτονιές, κολλούσαν αφίσες στα διερχόμενα λεωφορεία. Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός που κατά κάποιο τρόπο "μιμήθηκε" η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις με λάθος συνειρμούς. Η κίνηση αυτή δηλώνει μια αντίδραση απέναντι στις αυταρχικές συμπεριφορές των τελευταίων ημερών, όπως για παράδειγμα, την εισβολή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την έφοδο στο κλαμπ, την σύλληψη κατοίκου των Εξαρχείων, τις συλλήψεις φοιτητών έξω από τα σπίτια τους και την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, όπως του κ. Βορίδη περί "αναγκαστικότητας του ξύλου" και της κας Μιχαηλίδου που είπε ότι τα ευρήματα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο σχετίζονται με τον στρατό της Συρίας!!! Όλα αυτά συνθέτουν μία πραγματικότητα αυταρχισμού, που δεν συνάδει με το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας».

Στο παραπέντε της ψήφισης, η τροπολογία Τσιάρα για βιομήχανους, τραπεζίτες και εφοπλιστές

«Ο κ. Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την διάρκεια της ψήφισης της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα επέλεξε να φέρει στη Βουλή, στο παρά πέντε, μία διάταξη με την οποία επιστρέφει "παγωμένες" περιουσίες σε άτομα που εκκρεμεί η δίκη τους για εγκληματικές τους ενέργειες. Μία διάταξη που δεν υπήρχε κατά την διάρκεια της διαβούλευσης του νομοσχεδίου, ούτε στη συζήτηση στις επιτροπές, ούτε στη συζήτηση στη Ολομέλεια. Μετά την ψήφιση της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μέχρι και η ναυαρχίδα του φιλελεύθερου οικονομικού τύπου, οι Financial Times, σχολιάζει τη μετατροπή της χώρας μας σε "πλυντήριο" μαύρου χρήματος. Με την διάταξη αυτή ευνοούνται βιομήχανοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές που κατηγορούνται για εγκλήματα απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Γι΄ αυτό οι Financial Times σχολιάζει για πρακτικές αντίθετες στην διεθνή πρακτική και με ό,τι έχουν προσυπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι ακόμα δεν έχουμε δει καμία αντίδραση από την Κυβέρνηση.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)