to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 08.11.2019

Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Στη χώρα μας δεν έχουμε μαζικές αντιδράσεις κατά των προσφύγων, έχουμε μαζική προβολή μικρών αντιδράσεων

Συνέντευξη παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή ΣΥΝ, ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μουζάλας σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. .


Ο Γ. Μουζάλας αναφέρθηκε διεξοδικά στο τι παρέλαβε σε επίπεδο δομών και υπηρεσιών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στο τι παρέδωσε το 2019 αλλά και στο τι θα πρέπει να γίνει σε επίπεδο διαχείρισης στην παρούσα χρονική συγκυρία, γεγονός που δεν αντιμετωπίζεται από το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου.

  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα χρειάζεται πράξεις συγκεκριμένες, είναι πολύ δύσκολο θέμα στη διαχείριση, δεν αρκεί η προπαγάνδα που έρχεται να υποκαταστήσει την πολιτική πράξη».

Ερωτηθείς για το σχέδιο μετεγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα που πρόσφατα ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ο Γ. Μουζάλας, τόνισε πως παρά τις παλινωδίες και τις σκόπιμες καθυστερήσεις της κυβέρνησης κατά τους τελευταίους μήνες, σήμερα οι συμπολίτες μας πρέπει να βοηθήσουν να γίνουν οι μετεγκαταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς είναι στη σωστή κατεύθυνση, «Εμείς κι εγώ προσωπικά, ως πρώην Υπουργός Μετανάστευσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαστε μαζί τους σε αυτό» όπως είπε.

Τόνισε επίσης, το ρόλο και την ευθύνη των ΜΜΕ στον τρόπο που παρουσιάζεται το ζήτημα της μετανάστευσης, αναφέροντας ότι δεν έχουμε στη χώρα μας μαζικές αντιδράσεις, έχουμε μαζική προβολή μικρών αντιδράσεων.

Έχουμε συγκεκριμένες ρατσιστικές αντιδράσεις που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας, όπως επισήμανε, από ανθρώπους συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που μέσω της υπερ-προβολής παίρνουν μαζική διάσταση και δημιουργούν σε ορισμένους ανθρώπους φόβο.

Σχολιάζοντας πρόσφατη ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή ανέφερε ότι μέσα από τα λεγόμενα του προκύπτει η μεγάλη σημασία που παίζει η Ευρώπη συνολικά στη βιώσιμη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζήτηματος, καθώς μία χώρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια ολόκληρη Ήπειρο, θέση με την οποία δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει κανείς.

Εντούτοις, όπως επισήμανε ο κ. Μουζάλας δε θα πρέπει να λησμονείται ότι στην Ευρώπη σε επίπεδο ηγεσιών κυριαρχούν οι πολιτικές δυνάμεις που είναι συγγενείς πολιτικά της Ν.Δ. και η ηγεσία της Ν.Δ. έχει ένα επιπρόσθετο βάρος να επηρεάσει της ηγεσίες αυτές. Η Ευρώπη συνεχίζει να κωφεύει, αν και «συγχρόνως εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου, ως χώρα θα είχαμε χαθεί. Η Ευρώπη πρέπει να βρει το βηματισμό της», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)