to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 10.12.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Μουζάλας από το Τάε Κβον Ντο: «Οι άνθρωποι από την Ειδομένη επανακτούν τα δικαιώματά τους»

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να ισορροπούμε μεταξύ της ασφάλειας και των δικαιωμάτων δήλωσε από το από το Τάε Κβον Ντο στο οποίο μεταφέρθηκαν οι άνθρωποι από την Ειδομένη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Τόνισε μάλιστα ότι "απεγκλωβίστηκε ο κόσμος από την Ειδομένη με μια επιτυχή και μη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας" γι' αυτό και καθυστέρησε λίγο.


Συμπλήρωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί ανακτούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν δηλαδή όσοι από αυτούς είναι sans papier, αυτό που λέγεται "παράνομοι μετανάστες", μπορούν να ζητήσουν άσυλο, ή επαναπατρισμό ή αν δεν πράξουν ένα από τα δύο να τους οδηγήσουμε σε επιστροφή στα μέρη που κατάγονται.

 

«Έχω πάει σε αποστολές σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει επιχείρηση της αστυνομίας με τους δημοσιογράφους μέσα, η αστυνομία διαφύλαξε την ειρηνική αποχώρηση των προσφύγων και έκανε πολύ καλά τη δουλειά της, με την ελάχιστη βία» υπογράμμισε ο αν. υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής ενημερώνοντας ότι στο Τάε Κβον Ντο βρίσκεται η υπηρεσία Ασύλου, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και έχει ζητηθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης να δημιουργήσει γραφεία εκεί, ώστε να κάνει τον επαναπατρισμό.

Αναφερόμενος στις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στις δομές υποστήριξε ότι: «Αν και είμαστε σε βαθιά οικονομική κρίση, προσπαθούμε να μην κοιμούνται στο χώμα, να κάνουν μπάνιο και να έχουν τουαλέτες και φαγητό. Οι δομές αυτές που χρησιμοποιούμε δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά η εναλλακτική ήταν να κοιμούνται στα χωράφια. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι επιτυχής και συνεχίζεται, καθώς επιδιώκουμε να ισορροπούμε μεταξύ ασφάλειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Τέλος ευχαρίστησε τους εθελοντές, τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, τους ανθρώπους του υπουργείου και της αστυνομίας.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)