to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:03 | 06.03.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Μοίρας: Να κάνει το σταυρό του ο Καμμένος που έμειναν κάποιοι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση

Το παρασκήνιο που οδήγησε στην αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αποκαλύπτει ο Γιάννης Μοίρας, πρώην γραμματέας του κόμματος.


Ο πρώην γραμματέας των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι υπήρξε συντονισμένη πίεση στον Π. Καμμένο από στελέχη του κόμματος, προκειμένου να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής της ΝΔ τον Ιούνιο του 2018

O κ. Μοίρας μιλώντας στο thefact.gr υποστηρίζει ότι υπήρξε συντονισμένη πίεση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, από στελέχη του κόμματος, προκειμένου να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής της ΝΔ, τον Ιούνιο του 2018 ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο την κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος, κάποια από τα στελέχη των ΑΝΕΛ κατάφεραν να αποτρέψουν τις πιέσεις ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία της κυβέρνησης και η ομαλή έξοδος της χώρας από το μνημόνιο, τον περασμένο Αύγουστο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μοίρας αφήνει σαφείς αιχμές για «συμβούλους» ή «πολιτικούς αντ’ αυτού» οι οποίοι «με συνεχείς επαφές και περιοδείες τους στο βορειοελλαδικό τόξο δημιούργησαν ένα εσωκομματικό κλίμα μαξιμαλισμού σε σχέση με το Σκοπιανό», φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο τον κ. Σγουρίδη, αντιπρόεδρο του κόμματος, ο οποίος πριν παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ, είχε αφήσει ανοιχτό το σενάριο υπερψήφισης μιας πρότασης μομφής της ΝΔ αλλά μιλώντας και για «ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο», που θα μπορούσε να «καθυστερήσει την εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή».

Αναφέρει επίσης ότι «ο Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να κάνει τον σταυρό του που έμειναν στην κυβέρνηση οι Κουντουρά, Κόκκαλης, Κουίκ, Χρυσοβελώνη και όχι να τους λοιδορεί και να τους επιτίθεται. Γιατί όταν φτάσουν οι εκλογές, ακόμη κι αν δεν ανήκουν πλέον στους ΑΝΕΛ, αυτοί οι τέσσερις θα εξακολουθήσουν να υπενθυμίζουν με την παρουσία τους ότι υπήρχε στην κυβέρνηση κι ένας δεύτερος εταίρος που έκανε πέντε σωστά και πετυχημένα πράγματα».

Παράλληλα, ο Γιάννης Μοίρας αποκαλύπτει πως με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στελέχη του στενού πυρήνα των υποστηρικτών του Πάνου Καμμένου, δηλώνουν δημοσίως πως κατεβαίνουν υποψήφιοι σε συνδυασμούς με επικεφαλής νεοδημοκράτες που έχουν πάρει το επίσημο χρίσμα από την Πειραιώς.

Τέλος, ο κ. Μοίρας παραδέχεται πως λαμβάνει μέρος στη δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Αντώναρο, η οποία το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των θέσεών της με σχετική διακήρυξη και θα επιχειρεί την κατάληψη του κεντρώου χώρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)