to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:36 | 09.12.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Μηλιός: «Επιτέλους έχουμε νέα χρονιά»

"Επιτέλους έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές, έχουμε μια νέα χρονιά", δήλωσε στο Κόκκινο ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, ενώ τόνισε πως "η κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα θα αποτελέσει καταλύτη για ολόκληρη την Ευρώπη"


 

Αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, με την επίσπευση των προεδρικών εκλογών, αλλά και στην δίμηνη παράταση του Μνημονίου που αποφάσισε το Eurogroup κι αν αυτό ώθησε τις εξελίξεις, o ο Γιάννης Μηλιός είπε:

"Η εξέλιξη δείχνει την προτεραιότητα της πολιτικής. Έχουμε έναν πολιτικό συσχετισμό στην Ελλάδα, από τον οποίο βγαίνει ότι δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση προσπάθησε να δείξει ότι αντιστέκεται κι έχει σύγκρουση με την τρόικα, ενώ έχει συνομολογήσει το ίδιο πρόγραμμα της λιτότητας, για να παγιδεύσει τη χώρα μέχρι το 2016 στις ίδιες φιλελεύθερες πολιτικές. Αυτό όμως δεν περνάει. Επιτέλους έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές, έχουμε μια νέα χρονιά.

Και οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε στασιμότητα, το χρέος αλλά και η ανεργία αυξάνεται, επομένως υπάρχει αναβρασμός, πρώτα απ' όλα από τα κάτω, όμως και οι κυβερνήσεις είναι σε μία κατάσταση ασταθή".

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα δυσκολέψουν τα πράγματα με τους Ευρωπαίους με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Μηλιός τόνισε:

"Στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ μπορεί να δημιουργεί έναν πονοκέφαλο, αλλά ξεμπλοκάρει τα πράγματα με την έννοια ότι γυρίζει η σελίδα στην Ευρώπη. Όταν θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα καταργεί τη λιτότητα στο εσωτερικό της χώρας και θα θέσει ως ζήτημα το δημόσιο χρέος, τότε θα έχουμε ένα νέο τοπίο και επίδικα σε όλη την  Ευρώπη. Η κατάσταση με το χρέος ευρωπαϊκών χωρών είναι εκρηκτική.  Η κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα θα αποτελέσει καταλύτη για ολόκληρη την Ευρώπη. Και οφείλουμε ως Αριστερά να ανοίξουμε το ζήτημα του χρέους σε όλη την Ευρώπη".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)