to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 17.08.2016

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Γ. Μιχελάκης: Αλλοιώνει την φυσιογνωμία της ΝΔ η ομερτά του Κυρ. Μητσοτάκη - Αφού θέλει να μετακομίσει στα νέα γραφεία, ας κάνει και νέο κόμμα

«Για εγκληματική αφωνία» έκανε λόγο μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο, στο Νίκο Σβέρκο και στον Σπύρο Γεράρδη, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών με τη ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την συμπληρωματική δίωξη κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.


Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητη την σιωπή που έχει επιβληθεί από την λαλίστατη κατά τ` άλλα ηγεσία της ΝΔ, που είναι εγκληματική». «Για κάποιο λόγο», είπε ο πρώην υπουργός «ο Κυριάκος  Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει μια σκιά πάνω από τα γεγονότα του 2009, χωρίς να σέβεται την ιστορία του κόμματος, στον βωμό πολιτικών συμμαχιών με κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».

«Δηλαδή, η επιλογή Μητσοτάκη να συνεργαστεί με το σύστημα Σημίτη, σκεπάζοντας την αλήθεια για τα ακριβή γεγονότα τα οποία μας οδήγησαν στα μνημόνια, παραγκωνίζει την εκλογική βάση της ΝΔ, μια βάση η οποία είναι από τις πιο ισχυρές πολιτικές βάσεις στην Ελληνική κοινωνία», ισχυρίστηκε ο κ. Μιχελάκης.

Κατακεραύνωσε, μάλιστα, τις επιλογές Μητσοτάκη με τις οποίες, όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, οδηγούν την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επικίνδυνα μονοπάτια. «Αφού θέλει να μετακομίσει στα νέα γραφεία, ας κάνει και νέο κόμμα», σχολίασε.

Για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε ως πιθανό το σενάριο εκλογών εάν οι διαπραγματεύσεις και οι μεταρρυθμίσεις του φθινοπώρου δεν θα έχουν την έκβαση την οποία επιθυμεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα όμως, υποστήριξε ότι «μια τέτοια προοπτική δεν είναι ευπρόσδεκτη, καταρχήν από την ίδια την κοινωνία, καθώς είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι η προσφυγή στην κάλπη δεν θα λύσει τα καθημερινά προβλήματα ως δια μαγείας».

Κατέκρινε, μάλιστα το «εμμονικό» αίτημα  της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για πρόωρες εκλογές. Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι, «το αίτημα αυτό δεν έχει νόημα και δεν εξυπηρετεί κανέναν. Αντιθέτως αποτελεί πολιτική τακτική, παλαιάς κοπής, το οποίο δεν έχει δώσει αποτελέσματα», επεσήμανε.

Για τον αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη 

«Η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ εδράζεται κυρίως πάνω στα θέματα της οικονομίας», υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, «σίγουρα μια πηγή είναι και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, όμως τα προβλήματα που απασχολούν το μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι τα οικονομικά προβλήματα και πάνω σε αυτά εστιάζει τα βέλη της η ΝΔ».

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός, τόνισε ότι η κρίση δεν προέρχεται μόνο από κακούς χειρισμούς στην οικονομία, αλλά κυρίως από την θεσμική παθογένεια. «Για να έχει η χώρα προοπτική να βγει από την κρίση θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει με την συνταγματική αναθεώρηση χωρίς μικροπολιτικούς εγωισμούς», σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)