to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:47 | 28.01.2019

Πολιτική

Γ. Μαυρωτάς: Η στάση Αμυρά - Ψαριανού μάς βάζει σε σκέψεις (βίντεο)

«Ο Γ. Αμυράς ανεξαρτητοποιήθηκε λίγες ώρες πριν μπει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Ίσως κάποιοι ήθελαν να μην εμφανιστεί το Ποτάμι συντεταγμένο στη συζήτηση»


Ιστορική απόφαση χαρακτήρισε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Γιώργος Μαυρωτάς, σημειώνοντας ότι περάσε από το Κοινοβούλιο επειδή το Ποτάμι είχε μία «συνετή και τολμηρή στάση από τον Ιούνιο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ανέφερε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού «έπεσε θύμα μεταξύ των μυλόπετρων του διπολισμού, από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η ΝΔ. Η εργαλειοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών μέσα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό απομάκρυνε έναν βουλευτή στη ψήφο εμπιστοσύνης και άλλους δύο στη Συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε ο Γ. Μαυρωτάς.

Ερωτηθείς για το παρασκήνιο και για το κατά πόσο υπήρχαν ανταλλάγματα, επισήμανε ότι την Πέμπτη στο Πολιτικό Συμβούλιο, Γρ. Ψαριανός και Γ. Αμυράς «έλεγαν ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί εφόσον δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Τη Δευτέρα ο Γ. Αμυράς ανεξαρτητοποιήθηκε λίγες ώρες πριν μπει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Αυτό μας βάζει σε κάποιες σκέψεις, ίσως κάποιοι ήθελαν να μην εμφανιστεί το Ποτάμι συντεταγμένο στη συζήτηση».

Ωστόσο, ανέφερε ότι το Ποτάμι συνεχίζει με «πιο ισχυρή φωνή, χωρίς δεξιές και αριστερές εκπτώσεις εκφράζοντας το προοδευτικό φιλελεύθερο κέντρο» και σημείωσε ότι στις 26 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εκδήλωση που θα συνιστά «restart» για το κόμμα. Σύμφωνα με τον Γιώργο Μαυρωτά, ο μεγάλος στόχος είναι οι ευρωεκλογές του Μαΐου, οι οποίος όπως είπε, αποτελούν σκαλοπάτι για τις εθνικές εκλογές.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)