to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:54 | 24.01.2023

Πολιτική

Γ. Μαντζουράνης: Επιχειρούν πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά, «προϊόντα παρακράτους» τα SMS

Ως «προϊόντα παρακράτους» που επιχειρεί την «πολιτική δολοφονία» του Νίκου Παππά χαρακτήρισε τα SMS που έχει προσκομίσει στο Ειδικό Δικαστήριο η πλευρά Καλογρίτσα, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, μετά και την πραγματογνωμοσύνη που κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο στην οποία γίνεται λόγος για «αλλοιώσεις του περιεχομένου τους».


Ειδικότερα σε δήλωσή του ο Γ. Μαντζουράνης, αναφέρει αναλυτικά:

«Σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS που εμφανίστηκαν από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά. Είναι προϊόντα ενός παρακράτους που επιχειρεί την πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και μέσω αυτής την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών. Είναι ο ίδιος που προΐσταται και των υποκλοπών.

Προειδοποιούμε πως πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν ούτε εντός ούτε εκτός του Δικαστηρίου».

Επίσης ο Γ. Μαντζουράνης ζήτησε να προσκομιστεί το κινητό του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου και να εξεταστεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εξεταστεί η γνησιότητα των μηνυμάτων που επικαλούνται οι συνήγοροι υπεράσπισης του, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος.

Νωρίτερα η υπεράσπιση του Νίκου Παππά κατέθεσε πραγματογνωμοσύνη επί των εκτυπώσεων με τα φερόμενα SMS που έχει καταθέσει η πλευρά Καλογρίτσα, η οποία υπογράφεται από τους εξεταστές Νικόλαο και Δημήτριο Καλαντζή.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε και υπογράφεται από εργαστήριο μελετών δικαστικής γραφολογίας. Το συγκεκριμένο εργαστήριο χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ο ένας εκ των υπογραφόντων έχει διατελέσει διευθυντής στο Εργαστήριο Γραφολογίας της Διευθύνσεως Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο υπηρέτησε από το 1977.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παππάς έχει απευθυνθεί από τις αρχές του 2022 στο πάροχο κινητής τηλεφωνίας με αίτημα την ανάκτηση των φερόμενων συνομιλιών. Η απάντηση από τον πάροχο ήταν ότι δεν κρατούνται αρχεία.

Στην αρχή της διαδικασίας η πλευρά Καλογρίτσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο σημειώσεις από το ημερολόγιο της γραμματέως του, Ευθαλίας Διαμαντή και έκανε λόγο για συναντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, το Σεπτέμβριο του 2016, μεσούσης της διαδικασίας για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών. Πρόκειται για την γραμματέα Καλογρίτσα σε βάρος της οποίας ο Νίκος Παππάς κατέθεσε μήνυση για όσα υποστήριξε στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο.

Πηγή: Documento

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)