to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 18.01.2022

Πολιτική

Γ. Κύρτσος: Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απαντά στο Μαξίμου με ανάρτηση για ένα θέμα που καίει ιδιαίτερα την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις βολές του κατά της κυβέρνησης ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, παρά το «άδειασμά του», από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την Δευτέρα.

Αιχμή της κριτικής του κ. Κύρτσου τις τελευταίες ημέρες είναι οι διώξεις κατά των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου. Ωστόσο, ο Γ. Κύρτσος με νέα ανάρτησή του αναφέρθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ που αποτελεί «κόκκινο πανί» για το Μαξίμου.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ με ανάρτησή του στο Twitter λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των δυο παραπεμπτικών βουλευμάτων για το μέγα σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με τα βουλεύματα, παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη και πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του και συνεργάτης του Αδ. Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, και η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ και διορισμένη πλέον στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αικατερίνη Πολύζου.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικαστούν για κακουργήματα αφορούν σε 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-14.

Ο Γιώργος Κύρτσος σχολιάζοντας στο Twitter επεφύλαξε ακόμα ένα φαρμακερό σχόλιο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Το μεγάλο κράτος πολλοί εμίσησαν, τους διορισμούς όμως ελάχιστοι. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τους μαζικούς διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Έτσι όμως γινόμαστε εύκολος στόχος των “φειδωλών” της ΕΕ που ασκούν πίεση για αποτελεσματικότερη δημοσιονομική διαχείριση».

Πυρά από Μαξίμου

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, άδειασε ανοιχτά χτες, Δευτέρα, τον ευρωβουλευτή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πάρα πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική και όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του», είπε αρχικά επιχειρώντας σε δεύτερο χρόνο να δείξει ότι για την κυβέρνηση δεν συνιστά μεγάλο ζήτημα.

«Ελάχιστη σημασία έχουνε μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα της χώρα και είναι πολύ καθαρές οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ο τρόπος με τον οποίον ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας». Σε ερώτηση, δε, αν παραμένει ευρωβουλευτής της ΝΔ άφησε να εννοηθεί ότι ουσιαστικά αποτελεί ξένο σώμα για την γαλάζια παράταξη.

Τι είχε γράψει νωρίτερα ο Γιώργος Κύρτσος

Ο κ. Κύρτσος προ ημερών σε ανάρτησή του στο Twitter έγραφε: «Άστοχος ο χειρισμός από το Μαξίμου του θέματος με Βαξεβάνη, Παπαδάκου. Συμβάλουν άθελά τους στη διεθνή ηρωοποίηση δύο δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν-και έχασαν-την επικοινωνιακή, πολιτική μάχη για το σκάνδαλο της Novartis. Εκεί έπρεπε να σταματάει η υπόθεση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)