to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 07.06.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: Τα συλλαλητήρια «πιέζουν κυρίως τη ΝΔ»

Η ΝΔ πρέπει να τοποθετηθεί όταν έρθει η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ στη Βουλή, τι θα ψηφίσει π.χ. η κ. Μπακογιάννη ή ο Καραμανλής, θα σκίσει την πολιτική που είχε προτείνει; αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Η στάση που τηρεί τώρα η ΝΔ στο θέμα της ονομασία της της ΠΓΔΜ «είναι συνέπεια της παράδοσης του κόμματος στους ακροδεξιούς, Σαμαρά, Άδωνι, κτλ., για να καβαλήσει έναν πατριδοκάπηλο λαϊκισμό, όπως βλέπουμε σε πολλές χώρες στην Ευρώπη», είπε ο κ. Κυρίτσης, σημειώνοντας ότι «θα ήταν πολύ κοντινό στο προφίλ των μητσοτακέων να πουλήσουν μία "συναίνεση" και μετά να ζητούν από εμάς αντίστοιχη συναίνεση».
 
 
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «τα συλλαλητήρια πιέζουν κυρίως τη ΝΔ, στον κόσμο της οποίας απευθύνονται. Η ΝΔ μπορεί να λέει με εκατό "ναι" ένα μεγάλο "όχι" και με εκατό "όχι" ένα μεγάλο "ναι". Πρέπει να τοποθετηθεί όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή και να ψηφίσει». 
 
«Εκεί κρίνονται οι προσωπικές ιστορίες βασικών στελεχών της. Τι θα ψηφίσει π.χ. η κ. Μπακογιάννη ή ο Καραμανλής, θα σκίσει την πολιτική που είχε προτείνει; Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, δεν βλέπω τόσο μεγάλο αυτοματισμό, ότι θα πάει τελικά η ΝΔ στη Βουλή και θα κάνει τόσο μεγάλη κωλοτούμπα, να είναι αρνητική», εκτίμησε ο κ. Κυρίτσης.
 
Σχολιάζοντας την πιθανότητα να υπάρξει ένας επικοινωνιακός ελιγμός μέσω της επιβολής κομματικής πειθαρχίας σε μία τέτοια ψηφοφορία στη Βουλή, ο ίδιος σχολίασε ότι «όσο πιο επιδεικτική είναι η επαναφορά του αγνού πνεύματος της παράταξης της δεκαετίας του '50 στην καθημερινή πρακτική της ΝΔ, τόσο αδυνατίζει η αφήγηση η δική της και των φίλων της από ΠΑΣΟΚ μεριά, που θα ήθελαν μία κυβέρνηση "ευρωπαϊστών αντιλαϊκιστών" ως μέτωπο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να αποφασίσουν, θα είναι με τις φουστανέλλες ή με τα κοστουμάκια ... δεν είναι να τα λένε και τα δύο μαζί».
 
Στην Ευρώπη, συνέχισε ο κ. Κυρίτσης, «δεν ξέρω αν η ΝΔ θέλει να δώσει την εικόνα ενός κόμματος που είναι στον πυρήνα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ή ενός κόμματος στις ιδεολογικές παρυφές του, όπως η Λέγκα του Βορρά ή ο Ορμπάν στην Ουγγαρία. Ανάλογα με το τι θέλει να προβάλει ο Μητσοτάκης προς τα έξω. Ξεκίνησε ως τεχνοκράτης, το πρώτο βιογραφικό της χώρας και γι' αυτό θα μας σώσει. Μην κοιτάτε που τον λένε Μητσοτάκη, αυτή ήταν η αφήγηση». 
 
«Από την άλλη, η πίεση που έχει η ΝΔ να επανέλθει στα πράγματα για να τακτοποιήσει κυρίως "περίεργες" υποθέσεις, είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να οδηγεί και σε τέτοιες αποκοτιές και τούμπες. Υπάρχει ένα κομμάτι που εκφράζεται από το "Βήμα" και τους Πρετεντέρηδες, που η λογική τους είναι ότι όλα τα πράγματα πρέπει να γίνονται ώστε να συντείνουν στην πτώση της κυβέρνησης και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)