to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 23.11.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: «Όταν ψηφίζαμε νόμο για τις offshore, η Ν.Δ. έφευγε τρέχοντας» (βίντεο)

«Είναι σωστό να θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός και να προκύπτει ότι το σπίτι σου είναι έδρα αδήλωτης offshore στα Παραδείσια νησιά;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας την Πέμπτη σε εκπομπή του ΣΚΑΙ


«Η Ν.Δ. κάνει θόρυβο με το «θέμα Καμμένου, λόγω Paradise Papers διότι στα Paradise Papers είναι τα χρήματα της Ν.Δ. είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη δηλωμένο ως offshore» υπογράμμισε ο κ. Κυρίτσης εξηγώντας ότι «εκεί βρίσκονται τα χρήματα των καναλαρχών, των βιομηχάνων, αυτών που λείπουν προκαλώντας την «υπερφορολόγηση» υπερφορολόγηση στα χρήματα των υπόλοιπων πολιτών. 

Αναφορικά με το θέμα με τη Σαουδική Αραβία ο κ. Κυρίτσης παρέπεμψε στη συζήτηση στη Βουλή όπου θα υπάρξουν οι σχετικές απαντήσεις, όμως, όπως είπε, «θα πρέπει και η Ν.Δ. να δώσει απαντήσεις» καθώς ελέγχεται κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό κάποιος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός το σπίτι του να είναι έδρα αδήλωτης offshore.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές τοποθετήσεις αν είναι σωστό αυτό το πράγμα δηλαδή, αν είναι σωστό να θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός και να προκύπτει ότι το σπίτι σου είναι έδρα αδήλωτης offshore και μάλιστα σε Παραδείσια νησιά. Ποιο είναι το νόμιμο και το ηθικό. Για να μην πάμε σε άλλα”.

«Διότι αυτός που υπερφορολογείται, υπερφορολογείται γιατί κάποιος δεν πληρώνει φόρους» πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Κυρίτσης υπενθύμισε ότι «όταν ψηφιζόταν ο νόμος για τις οφσορ στη Βουλή η Ν.Δ. έφυγε από την αίθουσα και μάλιστα κάποιοι έφευγαν τρέχοντας, τροχαδάκι».

Η προσπάθεια αντεπίθεσης του κ. Πορτοσάλτε έπεσε στο κενό μιας και για κακή του τύχη δεν υπάρχει βουλευτής, ούτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στα Paradise Papers, ούτε στη λίστα Λαγκάρντ και «τροχαδάκι» έστειλε την κουβέντα ο κ. Πορτοσάλτε σε άλλο γήπεδο… Ο κ. Κυρίτσης όμως επέμεινε… «μα αυτό είναι το γήπεδο»!

Στο ΣΚΑΙ όμως ένα είναι το γήπεδο, η γραμμή της Ν.Δ.

Kατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)