to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 27.09.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: Aν μια αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να σκύβει το κεφάλι στον σκοταδισμό δεν πρέπει τότε να υπάρχουμε

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος Τύπου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, αναφορικά με το ζήτημα της διδασκαλίας για τα θρησκευτικά υπογράμμισε πως οι κινήσεις του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να στηριχθούν αποφασιστικά. Παράλληλα τόνισε ότι η αντίληψη της κυβέρνησης για το υπερταμείο διαφέρει με αυτή που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης που είναι οι επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις.


Ο κ. Κυρίτσης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο προσφυγικό μετά και τη σύνοδο στη Βιέννη, αλλά και για τη στάση της Γερμανίας τόνισε πως τα τελευταία χρόνια έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα φόβου και ρατσισμού, αυτό άλλωστε πρόσθεσε φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές στην Γερμανία. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι παρά την πίεση η καγκελάριος δεν έχει αλλάξει στάση σε αυτό το θέμα.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και τις αιτιάσεις του πρώην γ.γ. κ. βουδούρη εναντίον του κ. Μουζάλα, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι «είναι μια προσωπική αντιπαράθεση υπάρχει κάποιου είδους πικρία επειδή άκουσα τα λεγόμενα του κ. Βουδούρη,  έπρεπε να κάνει πραγματική καταγγελία και όχι σπόντες και μπηχτές...».
Σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο για τη μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο νέο υπερταμείο, ανέφερε ότι είναι άλλη η αντίληψη της κυβέρνησης για το υπερταμείο σε αντίθεση με αυτή που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης που είναι οι επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις, άλλωστε στο μυαλό το κράτος δεν πρέπει να διαχειρίζεται μεγάλους οργανισμούς.

Τέλος, αναφορικά με την αντιπαράθεση για τα θρησκευτικά θεωρώ πρέπει να στηριχτεί αποφασίστηκα η δουλειά που κάνει το υπουργείο Παιδείας προσθέτοντας πως «αν μια αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να σκύβει το κεφάλι στον σκοταδισμό και σε μια αντίληψη που θεωρεί ακόμα και το διαφωτισμό του διαβόλου δεν πρέπει τότε να υπάρχουμε».  

 

Ακούστε στο ΚΟΚΚΙΝΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)