to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:08 | 07.03.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: Με 37.400 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας υπερκαλύπτουμε άμεσα τις δεσμεύσεις της χώρας (βίντεο)

Ως τις 15 Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει υπερκαλύψει τις δεσμεύσεις της για τη φιλοξενία των προσφύγων με 37.400 θέσεις φιλοξενίας δήλωσε ο επικεφαλής Επικοινωνίας Συντονιστικού για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι η λογική της κυβέρνησης είναι η «πολύ προσωρινή φιλοξενία» των προσφύγων


Κατερίνα Μπρέγιαννη

Ως τις 15 Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει υπερκαλύψει τις δεσμεύσεις της για τη φιλοξενία των προσφύγων με 37.400 θέσεις φιλοξενίας δήλωσε ο επικεφαλής Επικοινωνίας Συντονιστικού για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι η λογική της κυβέρνησης είναι η «πολύ προσωρινή φιλοξενία» των προσφύγων. Συγκεκριμένα για την πλατεία Βικτωρίας διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην γίνεται καταυλισμός δηλαδή να μην διανυκτερεύουν εκεί οι πρόσφυγες.

Διατυπώνοντας την προσωπική του εκτίμηση, ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε ότι  «θα αγοράσουν χρόνο» στη Σύνοδο Κορυφής και η όποια απόφαση θα ληφθεί στην τακτική σύνοδο Κορυφής στις 18 Μαρτίου.

Εξήγησε ότι παρά ένα μίνιμουμ συνεννόησης που υπήρξε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών κυρίως ως προς το ότι δεν θα επιτρέψουμε ως  χώρα, να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών υπάρχουν αποστάσεις στη Ν.Δ. από την προεδρία του κ. Μητσοτάκη και τις δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της, οι οποίοι αντί για τη γλώσσα της συναίνεσης εφεύρουν «δράκους».  Έφερε ως παράδειγμα τις ακραίες δηλώσεις για «σχέδιο ισλαμοποίησης» της χώρας, ή ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν οι μετανάστες, δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα στη χώρα και οδηγούν στις ακρότητες «των γουρουνοκεφαλών».

«Τους ακροδεξιούς της Ευρώπης να τους πάρετε σπίτι σας κ. Γεωργιάδη»

Ο Γ. Κυρίτσης απάντησε στην κριτική που ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς τονίζοντας ότι «αν είχε επικρατήσει η ρητορική του κ. Σαμαρά θα είχαμε μια κατάσταση ανεξέλεγκτη στην Ελλάδα». «Φανταστείτε να ήμασταν στην αντίληψη ότι δεχόμαστε εισβολή που έλεγε ο κ. Σαμαράς».

Αντιπαρατέθηκε έντονα με τον ακραίο πολιτικό λόγο που εξέπεμπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδης στο πάνελ αναδεικνύοντας την έλλειψη επιχειρημάτων και προτάσεων της Ν.Δ. αναφορικά με το προσφυγικό, πράγμα που οδηγεί και στον ακραία διχαστικό της λόγο. «Δεν έχετε καμία πρόταση διότι η πολιτική σας φέρνει το φασισμό στην Ευρώπη. Αυτά που λέγατε εσείς τα λέει και ο Σλοβάκος» είπε ο Γ. Κυρίτσης και αντιστρέφοντας το εύρημα που συχνά χρησιμοποιεί η δεξιά κριτική, για τους πρόσφυγες είπε «τους ακροδεξιούς της Ευρώπης να τους πάρετε σπίτι σας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)