to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 24.04.2019

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: Η ΝΔ προσπαθεί να ξηλώσει το κοινωνικό κράτος (βίντεο)

«Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης -στην Κύπρο- έπεσε σε δυο σοβαρά λάθη, με την περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων και τα κοινωνικά επιδόματα», έπρεπε να κάνει ένα show για να τα ξεφορτωθεί όλα αυτά και πήγε εχθές στη Βουλή και στοχοποίησε τον Πολάκη. Απλά είναι τα πράγματα», δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης.


«Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης -στην Κύπρο- έπεσε σε δυο σοβαρά λάθη με την περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων και τα κοινωνικά επιδόματα, από τη στιγμή που τον κάλεσε ο Τσίπρας σε debate και του είπαν οι συνεργάτες του "πού θα πας σε debate, θα σε ισοπεδώσει ο Τσίπρας", έπρεπε να κάνει ένα show για να τα ξεφορτωθεί όλα αυτά και πήγε εχθές στη Βουλή και στοχοποίησε τον Πολάκη. Απλά είναι τα πράγματα», δήλωσε στο Open ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

«Η πολιτεία έχει θεσπίσει μια σειρά από θετικά μέτρα και θετικές διακρίσεις και καλώς το έχει κάνει. Η ΝΔ έχει ξεκινήσει μια ιδεολογική εκστρατεία κατά του κοινωνικού κράτους και βγαίνει ένας υποψήφιός της σαν τον Κυμπουρόπουλο με το κύρος που τον περιβάλλει και προσπαθεί να καλύψει τα λάθη του Μητσοτάκη.

Εκεί ο Πολάκης του είπε «φίλε μου, εσύ πολύ καλά έκανες και έκανες χρήση των ευεργετικών διατάξεων, αλλά αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες». Αυτό του είπε, τα υπόλοιπα δεν καταλαβαίνω ποια ακριβώς σημασία έχουν. Ούτε τον έβρισε, ούτε τον μείωσε, όπως η συνυποψήφιά του κ. Βόζεμπεργκ, ούτε του είπε τις αθλιότητες Φωτήλα ότι «οι ΑμεΑ πρέπει να κάθονται σπίτι τους»… ο κ. Πολάκης είπε κάτι πολύ σωστό και λογικό. Τα υπόλοιπα, αυτά που λέτε, είναι ο θόρυβος που προσπαθεί να κάνει η ΝΔ και τα σκυλάκια της στο ΠΑΣΟΚ.

Προσβολή είναι να λες σε κάποιον που κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο ότι θα τον αντιμετωπίζεις κάπως διαφορετικά από ότι όλους τους άλλους υποψήφιους. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν το θέλει αυτό. Δεν ζούμε στον 19ο αιώνα για να μεταφέρουμε αοριστίες, υπάρχουν τα βίντεο και οι γραπτές δηλώσεις που μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαβάσει και να δει τι ακριβώς ειπώθηκε.

Βρισκόμαστε στη φάση που η ΝΔ προσπαθεί να ξηλώσει το κοινωνικό κράτος. Όταν, λοιπόν, ένας υποψήφιός της, με αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει, καλύπτει το ξήλωμα αυτό, αυτή την αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ, είτε εις γνώσιν του είτε εν αγνοία του, κάνει πολιτική. Στις εκλογές και στις ευρωεκλογές δεν μπαίνουμε ως «Σόλο καλλιτέχνες», μπαίνουμε σαν ιδεολογικά όντα. Είμαστε όλοι στον πολιτικό στίβο και είμαστε ανοικτοί σε πολιτική κριτική»

Πηγή: The Fact

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)