to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 14.06.2019

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: Η ΝΔ κρύβει λόγια, ο Μητσοτάκης αποφεύγει τα ζητήματα σκληρής πολιτικής

Για τη νέα εκλογική μάχη - και το αποτέλεσμα της που παραμένει ανοιχτό - καθώς και για όσα δεν λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και τη μη συσπείρωση της Αριστεράς σε σχέση με αυτή τη Δεξιάς μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Κυρίτσης


Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη νέα εκλογική μάχη - και το αποτέλεσμα της που παραμένει ανοιχτό - καθώς και για όσα δεν λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και τη μη συσπείρωση της Αριστεράς σε σχέση με αυτή τη Δεξιάς μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.


Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι οι δύο εκλογές δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους (εθνικές με ευρωκλογές), μίλησε για τα διαφορετικά επίδικα και το πνεύμα με το οποίο ο κόσμος ψηφίζει κάθε φορά.

Εντούτοις εξήγησε ότι φυσικά και είναι πολιτικά τα μηνύματα της κάλπης και πως έχουν ένα χαρακτήρα προειδοποίησης, είτε τιμωρητικό, είτε «χαρακτήρα ξενερώματος», είτε ελπίδας και πως υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαθέσεις με τις οποίες πάει κάποιος να ψηφίσει.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι τώρα η Νέα Δημοκρατία κρύβει λόγια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφύγει να τοποθετηθεί σε ζητήματα σκληρής πολιτικής. Όμως το πρόγραμμα τους είναι γνωστό, όπως γνωστή είναι η φιλοσοφία τους, καθώς είναι ακριβώς όσα λέει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλαδή ότι η ανάπτυξη πρέπει να γίνεται εις βάρος της μισθωτής εργασίας και πως οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται με μόνο άξονα την άμεση κερδοφορία του επενδυτή κ.ά.

Ο κ. Κυρίτσης για τα όσα λέει η ΝΔ σε βάρος των κοινωνικών επιδομάτων - που π.χ. σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευσης κάνουν τους ανθρώπους τεμπέληδες - εξήγησε τι συμβαίνει στις προηγμένες χώρες και ξεκαθάρισε ότι και η μεσαία τάξη είναι κομμάτι της κοινωνίας που έχει ανάγκη το κοινωνικό κράτος, όπως είναι το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο πανεπιστήμιο, τη δημόσια υγεία.

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο ή μικρό βαθμό αφορά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει το πρόγραμμα και τις πολιτικές του τόνισε την έλλειψη που υπάρχει καθώς όπως εξήγησε οι αντίπαλοι του έχουν απόλυτη μιντιακή υπεροπλία και έχουν συντριπτικά περισσότερα χρήματα - και όχι μόνο στενές σχέσεις με καναλάρχες και επιχειρηματίες - αλλά και για τα social media, για να πληρώνουν και να στήνουν σάιτ και για να φτιάχνουν στρατούς από τρολ, κ.ά.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυνητική εκλογική εφεδρία να κινητοποιήσει πολύ μεγαλύτερη που μπορεί να του δώσει τη νίκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)