to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 12.04.2016

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: «Η κυβέρνηση δεν στοχοποιεί την αλληλεγγύη»

Σε 16 προσαγωγές αλληλέγγυων προχώρησε σήμερα η αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποίησε για την εξακρίβωση των στοιχείων των όσων διέρχονται στον καταυλισμό μετά τα επεισόδια της Κυριακής. Το θέμα των αλληλέγγυων αλλά και του ρόλου των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ αλλά και του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνέντευξης του με τον Πορτογάλο ομόλογό του.


Της Σταυρούλας Πουλημένη

Ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε κάποιους εκπρόσωπους ΜΚΟ και ορισμένους «αλληλέγγυους εθελοντές» οι οποίοι παρακινούν του πρόσφυγες γιατί  αντί να έχουν στο μυαλό τους την προσφορά  έχουν ως στόχο να πάρουν κονδύλια. 

Ερωτηθείς από το stokokkino.gr o Γ. Κυρίτσης, εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό αν οι  σημερινές προσαγωγές αλληλέγγυων στοχοποιούν το κίνημα αλληλεγγύης και όσους δραστηριοποιούνται εθελοντικά σε δομές φιλοξενίας απάντησε: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν στοχοποιεί την αλληλεγγύη, ούτε τους αλληλέγγυους, κάτι που αποδεικνύεται αν μη τι άλλο από το ότι από την αρχή του προσφυγικού, εδώ και 1,5 χρόνο καμία συλλογικότητα ή άτομο δεν διώχθηκε για αλληλέγγυα δράση. Θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη είναι από τα βασικά μας όπλα και πρέπει να αναπτύσσεται οργανωμένα και σε καλή συνεργασία με τις κρατικές αρχές που δραστηριοποιούνται στην ίδια κατεύθυνση». 

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο  η κυβέρνηση επιδιώκει να θέσει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους αλληλέγγυους και σε όσους χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ ως όχημα για εξυπηρέτηση προσωπικών κινήτρων ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού τόνισε: 

«Η ελληνική κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, οφείλει να ελέγχει και να καταγράφει κάθε σχετική δραστηριότητα είτε αφορά ΜΚΟ είτε άτυπες συλλογικότητες, ή μεμονωμένα άτομα, στο πλαίσιο της νομιμότητας ιδίως σε ευαίσθητους χώρους όπως οι άτυποι καταυλισμοί, προκειμένου να αποφεύγονται άκρως επικίνδυνες καταστάσεις για τους πρόσφυγες όπως τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής. Πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να θεωρείται προφανές και επιβεβλημένο και από τους αλληλέγγυους/ αλληλέγγυες που δεν πιστεύουμε ότι διακατέχονται από αντιλήψεις περί «απουσίας κράτους» και άλλα συναφή τα οποία αποτελούν βασική προπαγανδιστική αιχμή της ξενοφοβικής ακροδεξιάς και κάποιων ΜΜΕ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)