to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 19.09.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: «Φθηνό πρόσχημα» το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ

Για ένα «φθηνό πρόσχημα» έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης σε σχόλιό του για το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στη ΕΡΤ. «Το γεγονός ότι η ΝΔ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ΕΡΤ εμένα με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτό είχαν κατά νου», σημείωσε.


«Ίσως κι επειδή ένα κομμάτι του ακροατηρίου της απεχθάνεται την ΕΡΤ και θεωρεί εμβληματικής σημασίας το κλείσιμο της από τον Α. Σαμαρά και δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι η ΕΡΤ ξανάνοιξε», συνέχισε. Παράλληλα, απέδωσε το ότι η ΝΔ ανακίνησε το ζήτημα τη δεδομένη στιγμή και στο ότι η σύγκριση ανάμεσα στις δύο παρουσίες, του Αλ. Τσίπρα και του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «φάνηκε να μην ενθουσιάζει ούτε τους ίδιους τους περί της ΝΔ και ίσως η ΕΡΤ να είναι και μία προσπάθεια μπετοναρίσματος ενός κοινού».

Απαντώντας στα σχόλια πως υπάρχει αντίστοιχο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κυρίτσης σχολίασε «είναι διαφορετικές περιπτώσεις». Όπως σημείωσε, η σχετική απόφαση λήφθηκε μετά από «συνεχή μετάδοση και αναμετάδοση με επίσημο και μαχητικό τρόπο fake news». «Αυτήν την δουλειά κάνουν», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έκρινε ότι είναι λίγο και υποτιμητικό για την αξιοπρέπεια του κοινού να πηγαίνεις και να προσπαθείς να την αντικρούσεις με επιχειρήματα σε ένα στούντιο που δεν σ΄αφήνουν να μιλήσεις κιόλας».

Όσον αφορά το σχόλιο του δημοσιογράφου Σ. Καψώχα περί φασισμού, ο κ. Κυρίτσης στάθηκε στο πολιτικό σκέλος και ανέφερε πως ο κ. Καψώχας «δεν το ανέλυσε σωστά», προσθέτοντας πως «ο Κ. Μητσοτάκης είναι ένας κλασσικός θατσερικός παλαιάς κοπής, η ρητορική του είναι κασετόφωνο πριν από 40 χρόνια διανθισμένη με την τάση της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων να δυναμώνει η ακροδεξιά εθνικιστική υπερσυντηρητική φωνή(…). Ένα τέτοιου είδους μείγμα είναι, δεν είναι φασισμός όμως».

«Ο δημοσιογράφος μπορεί να πει την άποψή του, δεν θα τον λογοκρίνει κανείς» ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του ο κ. Κυρίτσης, και ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως δεν υπάρχει όριο στο πολιτικό σχόλιο και την κριτική, υπογραμμίζοντας πως «η ελευθερία της έκφρασης και η επαγγελματική ελευθερία του δημοσιογράφου να διατυπώσει άποψη νομίζω ότι είναι γενική».

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, ο κ. Κυρίτσης σημείωσε πως «υπάρχουν αρκετές φιλοκυβερνητικές φωνές στην ΕΡΤ αλλά υπάρχουν και αρκετές δεδηλωμένα επίσημα και πάρα πολύ μαχητικά αντικυβερνητικές φωνές» και εξέφρασε την άποψη πως «η ΕΡΤ κρατάει την ισορροπία». «Εάν θα ‘φαλτσάρει’ κανείς, λίγο αριστερά- λίγο δεξιά, έχει την σημασία του επειδή έχουμε μεγάλη απαίτηση από τη δημόσια ραδιοτηλέόραση, που σημαίνει ότι θέλουμε να είναι το στάνταρτ με το οποίο μετριούνται και τα ιδιωτικά κανάλια», συνέχισε προσθέτοντας ωστόσο πως «με όποια στάνταρτ και να μετρηθούν τα ιδιωτικά κανάλια το είδος του δημοσίου λόγου, το είδος της πολιτικής αντιπαράθεσης το οποίο συχνά κανοναρχείται κιόλας από συντονιστές εκπομπών, νομίζω ότι είναι τέτοιο που  το ‘παράπτωμα’ της ΕΡΤ, είναι αμελητέο».

Σχετικά δε με τις δυνατότητες που έχει η ΕΡΤ σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια, σημείωσε πως «αν δεν είχαμε ΕΡΤ, η τηλεόραση στην Ελλάδα θα ήταν 50 χρόνια πίσω. Τα κανάλια έχουν δυνατότητες να διοργανώσουν γάμο ή βάφτιση, μέχρι εκεί. Δεν συγκρίνονται με την ΕΡΤ».

Ακούστε τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)