to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 29.12.2017

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: Επανάληψη του 1992 με άλλους πρωταγωνιστές προτείνει η Ν. Μπακογιάννη; (βίντεο)

Στη στάση της Ν.Δ. για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ειδικότερα της Ν. Μπακογιάννη και την εκμετάλλευση που επιχειρείται για εσωτερικά πολιτικά οφέλη αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ


Συγκεκριμένα ο κ. Κυρίτσης ανέφερε: «Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχει αναχθεί κακώς τα τελευταία χρόνια σε εθνικό θέμα. Όλα τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις οριζοντίως δηλαδή σε όλα τα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τη διαπραγμάτευση όμως την κάνει συλλογικά η κυβέρνηση. Tην κατεύθυνση δίνει ο πρωθυπουργός και την διαπραγμάτευση διεξάγει ο υπουργός Εξωτερικών. Εφόσον καταλήξει σε κάποια λύση θα την προτείνει στη Βουλή. Ευκταίο θα ήταν να υπάρξει συμφωνία».

Αναφορικά με χθεσινή δήλωση της Ν. Μπακογιάννη ο κ. Κυρίτσης αναρωτήθηκε αν επιχειρείται επανάληψη του 1992 με άλλους πρωταγωνιστές.

«Το κόλπο με τον οποίο ο Σαμαράς έριξε τον πατέρα της το 1992 προτείνει να γίνει τώρα πάλι με το Μακεδονικό με μια άλλη κυβέρνηση. Αυτό είναι πολιτικός αμοραλισμός και παίζουμε με τα  εθνικά θέματα για εσωτερικό πολιτικό όφελος και με βάση τις προτεραιότητες που έχουν στο εσωτερικό» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης.

Απαντώντας για το σχεδιασμό της κυβέρνησης εξόδου από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία το 2018 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι αυτό δίνει δυνατότητες στην κυβέρνηση να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση από την οποία κινείτο και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν προς όφελος των λαϊκών τάξεων.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων» είπε προσθέτοντας ότι  «ποντάρουμε στην ύπαρξη ενός στιβαρού συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να επαναδιαπραγματευθεί τους μισθούς».

«Η μέση φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα είναι περίπου στο μέσο όρο της Ε.Ε.» υποστήριξε ο κ. Κυρίτσης εξηγώντας ότι «στα χρόνια των μνημονίων από τα συνήθη υποζύγια που πάντα σήκωναν το βάρος -μισθωτοί και συνταξιούχοι-  η επιβάρυνση πέρασε και σε κομμάτια της μεσαίας τάξης».

«Σε κάποιους υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά συνολικά δεν υπάρχει μία υπερφορολόγηση μεσοσταθμικά όσοι ήταν η φοροαπαλλαγή στα χρόνια των παχιών αγελάδων» είπε διευκρινίζοντας ότι «τις περιόδους των παχιών αγελάδων δίνονταν φοροαπαλλαγές, θαλασσοδάνεια. Αυτά πήγαν σε φορολογικούς παραδείσους, το χρέος έμεινε και το πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Αναφορικά με τη Μόρια, ο κ. Κυρίτσης χαρακτήρισε «ντροπή της Ευρώπης τις εικόνες από τη Μόρια» καταγγέλλοντας την υποκρισία των ευρωπαϊκών χωρών που από τη μια αθετούν την υπογραφή τους να ενσωματώσουν πρόσφυγες και την ίδια ώρα φωνάζουν ότι έχουν μαζευτεί πολλοί πρόσφυγες στα νησιά και ειδικά στη Μόρια.

«Η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει τις σκηνές με σπιτάκια αλλά καθυστέρησε αρκετά η εγκατάστασή τους λόγω των αντιθέσεων των τοπικών αρχών. Ο δήμαρχος βάζει φυτιλιές λέγοντας ότι διευρύνουν τη Μόρια όταν πάει η κυβέρνηση να δημιουργήσει μια πιο ανεκτή κατάσταση για τους πρόσφυγες» είπε χαρακτηριστικά.

Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)