to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 11.03.2016

πηγή: cnn.gr

Κοινωνία

Γ. Κυρίτσης: Εντός των ημερών η αποσυμφόρηση της Ειδομένης (βίντεο)

«Προτεραιότητά μας να μεταφέρουμε τον κόσμο σε κοντινά κέντρα φιλοξενίας όπου θα τους παρέχονται καλύτερες συνθήκες τόσο από πλευράς σίτισης όσο και από φαρμακευτικής περίθαλψης. Η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει με την έννοια ότι πλέον περισσότερος κόσμος πλέον επιθυμεί να φύγει από την Ειδομένη παρά να πάει»


Με τον καταυλισμό του Καλαί στη Γαλλία παρομοιάζει την Ειδομένη, ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, μιλώντας στο CNN Greece. Σημείωσε ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να φροντίσει για τη σίτιση των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται εκεί, όμως εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει η διαδικασία αποσυμφόρησης της περιοχής.

«Προτεραιότητά μας να μεταφέρουμε τον κόσμο σε κοντινά κέντρα φιλοξενίας όπου θα τους παρέχονται καλύτερες συνθήκες τόσο από πλευράς σίτισης όσο και από φαρμακευτικής περίθαλψης. Η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει με την έννοια ότι πλέον περισσότερος κόσμος πλέον επιθυμεί να φύγει από την Ειδομένη παρά να πάει».

Ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια διαδικασία «soft approach» για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης.

«Μοιράζουμε φυλλάδια στις γλώσσες των προσφύγων με τα οποία τους εξηγούμε ότι τα σύνορα έχουν οριστικά κλείσει».

Όσον αφορά τον χαρακτήρα των κέντρων φιλοξενίας, ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι θα είναι ανοιχτές δομές και θα μπορούν να φιλοξενήσουν 30.000 πρόσφυγες. Θα βρίσκονται κοντά στον κοινωνικό ιστό των πόλεων.

«Είναι χώροι προσωρινής φιλοξενίας και ο οριστικός σχεδιασμός θα γίνει όταν και αν υπάρξει η τελική συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας».

Σχετικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο εκπρόσωπος του συντονιστικού διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης σημείωσε ότι έχει πολιτικό χαρακτήρα καθώς επιχειρησιακά δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ούτε την Ελλάδα ούτε την Τουρκία.

«Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα αν και πόσο έχει επηρεάσει τις ροές προσφύγων η παρουσία του ΝΑΤΟ».

Όσον αφορά τον Πειραιά, ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να αποχωρήσουν 1000 άτομα προς το στρατόπεδο της Μαλακάσας

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)