to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:45 | 11.07.2017

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: Είναι απαραίτητο για μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται να έχει εναλλακτικό σχέδιο (ηχητικό)

«Το να έχει μια κυβέρνηση εναλλακτικό σχέδιο, ιδίως όταν υπάρχει απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ, είναι απαραίτητο. Η κυβέρνηση κοίταξε τα εναλλακτικά σχέδια, τα έβαλε κάτω, είδε τα υπέρ και τα κατά, είδε τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, είδε τα νομικά τους χαρακτηριστικά και κινήθηκε στην κατεύθυνση στην οποία κινήθηκε»


Στην εκπομπή «Τρεις στη μία» και στον δημοσιογράφο Αντρέα Παπαδόπουλο μίλησε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιώργος Κυρίτσης.

 

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το θέμα του συστήματος πληρωμών του Γιάνη Βαρουφάκη, που τις τελευταίες μέρες έχει συζητηθεί και κατακριθεί από στελέχη και παράγοντες των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

 

Χαρακτηριστικά είπε:

 

Ελπίζω να υπήρχε σχέδιο. Αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να γίνει Εξεταστική: γιατί μια κυβέρνηση πήγε σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εναλλακτικό σχέδιο, αν είχαν εναλλακτικά σχέδια οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, και κατά την άποψή μου πρέπει να μπει και μία παράγραφος η οποία θα αφορά την παραδοχή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι βρισκόταν σε επαφή με πρώην πρωθυπουργούς και παράγοντες τους δημόσιου βίου, ώστε να ορθώσουν ένα τείχος προστασίας, όπως το είπε, απέναντι στη νόμιμη, εκλεγμένη κυβέρνηση».

 

Σχολιάζοντας όσα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είχε πει τον Ιανουάριο του 2016 στην εκπομπή «Ιστορίες» και στον Αλέξη Παπαχελά, ο Γιώργος Κυρίτσης συνέχισε: «Η δουλειά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι να είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της κυβέρνησης. Ο κύριος Στουρνάρας λοιπόν πήγε και ομολόγησε στον κύριο Παπαχελά ότι έκανε συνωμοσία εναντίον της Κυβέρνησης».

 

Το να έχει μια κυβέρνηση εναλλακτικό σχέδιο, ιδίως όταν υπάρχει απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ, είναι απαραίτητο: «Η κυβέρνηση κοίταξε τα εναλλακτικά σχέδια, τα έβαλε κάτω, είδε τα υπέρ και τα κατά, είδε τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, είδε τα νομικά τους χαρακτηριστικά και κινήθηκε στην κατεύθυνση στην οποία κινήθηκε».

 

Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι θεωρεί εθελοδουλία και τραγική αντίληψη του ρόλου τον οποίο παίζει μια κυβέρνηση κι ένας πολιτικός όταν λες σε αυτόν με τον οποίο διαπραγματεύεσαι ότι του εγγυάσαι τη νίκη του στη διαπραγμάτευση.

 

 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)