to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:41 | 15.03.2016

Πολιτική

Γ. Κυρίτσης: Δεν έχει υποβληθεί από την ΠΓΔΜ αίτημα για επανεισδοχή των προσφύγων

Έως στιγμής δεν έχει υποβληθεί από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα επίσημο αίτημα για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών που πέρασαν χθες τα σύνορα με τη γειτονική χώρα, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», o εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.



«Για όσους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν, η επίσημη ελληνική θέση είναι ότι εφόσον από την άλλη πλευρά υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής. αυτό θα εξεταστεί» ξεκαθάρισε ο Γ. Κυρίτσης και πρόσθεσε: «Η τελευταία ενημέρωση που είχα είναι ότι δεν υπήρχε τέτοιο αίτημα. Αν υπάρχει αίτημα, θα εξεταστεί, δεν υπάρχει κάποιος αυτοματισμός».

Μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», ο Γ. Κυρίτσης επισήμανε, επίσης, ότι έως στιγμής δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ούτε η πληροφορία ότι οι συνοριοφύλακες των Σκοπίων έστειλαν πίσω στην Ελλάδα, από την ίδια διαδρομή, 200 πρόσφυγες και μετανάστες και είπε ότι πιθανόν να τους συγχέουν με ορισμένα άτομα που εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε δύο ποταμούς επί ελληνικού εδάφους.

Εξάλλου, ο Γ. Κυρίτσης έκανε γνωστό ότι οι 80 περίπου δημοσιογράφοι, τεχνικοί τηλεοπτικών συνεργείων, φωτορεπόρτερ, αλληλέγγυοι και μέλη ΜΚΟ, που είχαν συλληφθεί χθες από αστυνομικούς στο έδαφος πΓΔΜ, επρόκειτο να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα το πρωϊ, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη να δείξουν εμπιστοσύνη στις ελληνικές Αρχές και να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.

Έκανε γνωστό ότι το ΑΠΕ – ΜΠΕ ξεκινάει δράση για την έγκυρη ενημέρωση στα αραβικά των προσφύγων, «στήνοντας» και κάποια Wi Fi τα οποία, όπως είπε, θα ανοίγουν στην αραβική σελίδα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ενώ θα τους δίδονται πληροφορίες και μέσω της κρατικής τηλεόρασης. Όπως είπε, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να μαθαίνουν αδιαμεσολάβητα τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια αυτή κυκλοφόρησαν και διανέμονται και ενημερωτικά φυλλάδια σε τρεις γλώσσες.

«Κατήγγειλα την ύπαρξη φυλλαδίων και πληροφοριών παραπληροφόρησης που λέει σ΄ αυτούς τους ανθρώπους μην εμπιστεύεστε το ελληνικό κράτος, διότι θα σας συλλάβουν και θα σας στείλουν στην Τουρκία» τόνισε ο Γ. Κυρίτσης χαρακτηρίζοντας «ορόσημο» για όσους παραμένουν στην Ειδομένη τα αποτελέσματα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)