to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Κομματάς: Δεν θα αφήσουμε το «Πάρκο Τρίτση» να χαθεί!

Για την ανάγκη σωτηρίας του εγκαταλελειμμένου «Πάρκου Τρίτση» και την κινητοποίηση που προγραμματίζουν εκεί φορείς κατοίκων, την προσεχή Κυριακή, μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη ο Γιώργος Κομματάς, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αγίων Αναργύρων «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας».


Ο κ. Κομματάς είπε ότι συνιστά «έγκλημα» η κατάσταση του Πάρκου, «του μοναδικού στα Βαλκάνια» στο είδος του. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι πλήρης η εγκατάλειψη, τα χόρτα ξεπερνούν το ανθρώπινο μπόι, καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβεί αν πέσει ένα σπίρτο (…) Αντιμετωπίζουμε μια διαρκή επίθεση εναντίον του περιβάλλοντος και των δημόσιων χώρων, δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει στη γειτονική Νέα Φιλαδέλφεια, με το Άλσος…».   

Εκθέτοντας αναλυτικά την κατάσταση στο Πάρκο, ο κ. Κομματάς μίλησε μεταξύ άλλων για στασιμότητα υδάτων (με όλα όσα μπορεί αυτή να προκαλέσει), την παντελή έλλειψη φύλαξης και φυσικά το τεράστιο πρόβλημα χρηματοδότησης.
Επέρριψε μεγάλες ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, προσθέτοντας όμως ότι και η νέα κυβέρνηση θα όφειλε να έχει ψηλά στην «ατζέντα» τη σωτηρία ενός τέτοιου πνεύμονα.

«Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή», είπε. Στις 10 το πρωί, στο σιντριβάνι που βρίσκεται στο χώρο του Πάρκου, θα συγκεντρωθούν κάτοικοι, θα καθαρίσουν το χώρο, θα συζητήσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. Δραστηριοποιούνται για αυτό κινήσεις, όπως οι Φίλοι του Πάρκου κι η μάχη αναμένεται διαρκής.

Σε αυτήν, το «Κόκκινο» θα συμμετάσχει, μαχόμενο για τη δικαίωση των κατοίκων και τη σωτηρία του ανεκτίμητου αυτού χώρου.

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)