to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:00 | 13.06.2016

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Θα ενταθούν οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας στην Κρήτη

Ένταση των ελέγχων από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας προανήγγειλε για το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην καθημερινή τοπική εφημερίδα "ΑΝΑΤΟΛΗ" του Αγίου Νικολάου Λασιθίου και τονίζει πως αυτό που "η Ελλάδα έχει ανάγκη είναι νέες θέσεις εργασίας κι όχι νέες απολύσεις"


Ο κ. Κατρούγκαλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναγνώρισε πως υπάρχει πρόβλημα με την προστασία των εργαζομένων από τους ασυνεπείς εργοδότες. "Αν ένα ξενοδοχείο πληρώνει κανονικά κι ένα άλλο δεν πληρώνει τότε προφανώς δημιουργείται ένα μεγάλο ζήτημα ανταγωνιστικότητας. Εμείς, κυρίως γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, όλα αυτά τα θέματα τα έχουμε στο κέντρο της προσοχής μας", τόνισε ο υπουργός, ενώ στο ερώτημα αν πρέπει να περιμένουμε κάποια αλλαγή, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: "Να περιμένετε μία ένταση των ελέγχων. Ελπίζω μέσα στο καλοκαίρι".

Επίσης, για την υποστελέχωση στην Κρήτη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας είπε: "Θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε αυτή η κατάσταση να αντιμετωπιστεί. Η προσπάθεια μας θα είναι να υπάρξουν έλεγχοι με συμπληρωματικό προσωπικό και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να το κάνουμε".

Ακόμη, για την επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και τη δέσμευση ολόκληρου του κλάδου κι όχι μόνο όσους συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως "είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά, που ελπίζω να ευοδωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γύρω στον Σεπτέμβριο".

Αναφερόμενος συνολικά στην κρίσιμη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου δηλώνει αισιόδοξος. "Η προσπάθεια μας θα είναι να αναστρέψουμε το ρεύμα της απορρύθμισης. Επομένως πάμε για να κερδίσουμε πράγματα. Τα μέχρι στιγμής δείγματα είναι θετικά και από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και από την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Διεθνή Οργάνωση Εργασίας κι από το Ευρωκοινοβούλιο, όπου φαίνεται να έχουμε τα αναγκαία στηρίγματα ώστε να ενισχύσουμε τη θέση μας, η οποία είναι πρακτικά θέση υπέρ του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου κι όχι κάτι το εξωπραγματικό και να απομονωθούν οι ακραίες φωνές, όπως έγινε σε μεγάλο βαθμό και στην διαπραγμάτευση για το συνταξιοδοτικό", δηλώνει.

Ο κ. Κατρούγκαλος τονίζει πως αυτό που "η Ελλάδα έχει ανάγκη είναι νέες θέσεις εργασίας κι όχι νέες απολύσεις".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)