to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:12 | 17.09.2015

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος «στο Κόκκινο»: Η Αριστερά δεν είναι σαν τα μούτρα τους!

Το παλιό σύστημα, το πολιτικό- εκδοτικό κατεστημένο, επιχειρεί να πείσει τον κόσμο πως «όλοι ίδιοι είναι», ώστε να εξουδετερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη, ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.


«Θέλουν να δείξουν  πως, ‘να, είναι και ο Φλαμπουράρης, όχι μόνον οι εργολάβοι που εμείς υπηρετούμε’» σχολίασε ο πρώην υπουργός. Η συγκεκριμένη επιχείρηση, πρόσθεσε, ποντάρει στο δόγμα Γκέμπελς («πες, πες, κάτι θα μείνει»), αλλά και στο ότι ο κόσμος έχει συνηθίσει να μαθαίνει για πραγματικά κρούσματα διαφθοράς και έτσι ίσως ένα τμήμα του σκεφθεί πως μπορεί και η Αριστερά να είναι κάπως «χωμένη» σε αυτά, ακόμη και όταν κανένα στοιχείο δεν υπάρχει.    

«Δεν θέλουν μόνον να δείξουν ότι είμαστε σαν κι αυτούς, θέλουν – αν μπορέσουν- να μας κάνουν σαν κι αυτούς και η πίεση για τον ‘μεγάλο συνασπισμό’ αυτό ακριβώς εξυπηρετεί» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος. Επισήμανε πάντως ότι στη μεγάλη πλειονότητά της η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πως  η Αριστερά ουδέποτε ήταν μπλεγμένη σε κυκλώματα και «τριγωνικές σχέσεις» με «εργολάβους και τραπεζίτες».

«Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και σημείωσε ότι η ηθική υπεροχή της Αριστεράς είναι πανθομολογούμενη, από τα χρόνια κατά τα οποία οι αριστεροί, αν και υφίσταντο διώξεις, απειλές και βασανιστήρια, αρνούνταν να υπογράψουν δηλώσεις μετανοίας και να απαρνηθούν τις ιδέες τους.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η συνολική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στην αποτροπή νέων περικοπών στις συντάξεις. «Ήδη έχουν μειωθεί πάνω από 40%» είπε και πρόσθεσε πως, αν ο μη γένοιτο επιβληθούν νέες μειώσεις, θα δοθεί μάχη ώστε αυτές να μην αφορούν στις μικρές και μεσαίες συντάξεις.

Παρατήρησε, τέλος, πως το PSI αφάνισε το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών ενός ασφαλιστικού συστήματος που ήδη το χαρακτήριζε η προβληματική σχέση εργαζομένων- συνταξιούχων. Κατόπιν, πρόσθεσε, ο «καλπασμός» της ανεργίας και η αποστέρηση εισφορών έδωσε τη χαριστική βολή.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)