to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:00 | 09.05.2016

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Οι ευθύνες του παλαιοκομματικού συστήματος μας έφτασαν ως εδώ (βίντεο)

«Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα 384 ευρώ. Αυτό όμως μπορούμε να δώσουμε σε αυτή τη φάση. Με δεδομένο ότι παραλάβαμε ένα διαλυμένο ασφαλιστικό σύστημα, καλούμαστε να το μοιράσουμε με δικαιότερο τρόπο».


Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος, καταλογίζοντας τις ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «για την φτωχοποίηση, την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, την κακοδιαχείριση τους και το τελειωτικό χτύπημα», όπως είπε, που τους έδωσαν με το psi.

«Οι ευθύνες του παλαιοκομματικού συστήματος μας έφτασαν ως εδώ», τόνισε κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου, αντικρούοντας τις αιτιάσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε ένα διαλυμένο ασφαλιστικό σύστημα.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος επιτέθηκε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για «δυϊσμό» και αντιφατικές δηλώσεις και τακτικές.

Ταυτόχρονα, μίλησε για διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις που έχουν μεταξύ τους τα δύο κόμματα, με τη ΝΔ να υποστηρίζει τον νεοφιλελευθερισμό και το ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια κοινωνική αντίληψη η οποία βρίσκει έδαφος και στην Ευρώπη, όπως υποστήριξε.

«Στην Ευρώπη φαίνεται πλέον ότι μπορεί να υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος. Με το ασφαλιστικό σύστημα κάνουμε μια τομή, δίνουμε μια συμβολή για το πώς μια χώρα μπορεί να είναι μέσα σε μια σοσιαλδημοκρατική Ευρώπη», επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση «της πραγματικής διαφθοράς» όπως είπε, και τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη, μετά από δύο εντολές που έδωσε, οι έλεγχοι για μικροδιαφθορά αλλά και οφειλές πλοιοκτητών ύψους δεκάδων εκατομμυρίων.

Κλείνοντας και απαντώντας στις αιχμές του προέδρου της ΝΔ για την επαγγελματική του δραστηριότητα, τόνισε ότι πάντα ήταν με την πλευρά των αδυνάμων.

«Αυτό υπερασπίστηκα και όταν δραστηριοποιούμουν ως δικηγόρος πριν αναλάβω στην ενεργητική πολιτική και μετά. Πάντα ήμουν με την πλευρά των αδύναμων. Αυτό υπερασπίστηκα τότε αυτό υπερασπίζομαι και τώρα», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)