to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:22 | 27.09.2017

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων να αντικαταστήσει όσους δεν είναι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν στη νέα του τοποθεσία

Με αφορμή πληροφορίες για διεξαγωγή έρευνας μεταξύ των υπαλλήλων του ευρωπαϊκού οργανισμού σχετικά με την πόλη αρεσκείας τους για τα μετεγκατάσταση του ΕΜΑ λόγω Brexit.


Όταν η απόφαση της μετεγκατάστασης είναι οριστική, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντικαταστήσει εγκαίρως όσους δεν είναι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν στη νέα του τοποθεσία, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή, διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή πληροφορίες για διεξαγωγή έρευνας μεταξύ των υπαλλήλων του ευρωπαϊκού οργανισμού σχετικά με την πόλη αρεσκείας τους για τα μετεγκατάσταση του ΕΜΑ λόγω Brexit.

Αναφερόμενος στην ελληνική υποψηφιότητα για τη μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο κ. Κατρούγκαλος κατέστησε σαφές ότι η υποψηφιότητα της Αθήνας επικεντρώνεται στη συνέχεια της λειτουργίας του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της ομαλής μετάβασης του προσωπικού στη νέα τοποθεσία.

Αναλυτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σήμερα με δημοσιογράφους στο περιθώριο ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι - πολύ λογικά - ανώνυμα, επομένως δεν θα μπορούσα να σχολιάσω την κατάταξη της Ελλάδας ή άλλης χώρας. Θεωρώ καταρχήν ότι έχει σημασία το δικαίωμα των υπαλλήλων του ΕΜΑ να συνεχίσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τα σχέδιά τους και τις επιθυμίες τους και πρέπει να ληφθεί υπόψη με δύο επιφυλάξεις. Πρώτον, υπάρχει ένας καθολικός κανόνας για κάθε γραφειοκρατία: υπάρχει για να εξυπηρετήσει πρωταρχικά το στόχο του δημοσίου συμφέροντος για το οποίο συστάθηκε, και όχι τους εγκατεστημένους σε αυτήν. Δεύτερον, δεν είμαι καθόλου βέβαιος εάν οι πληροφορίες στις οποίες βασίζεται η επιλογή τους είναι πραγματικά διεξοδικές και δεν επηρεάζονται από προκαταλήψεις ή ακόμα και από fake news. Θα βοηθούσε στην αξιολόγηση της αντικειμενικότητας των απαντήσεων εάν ζητήθηκαν πρόσθετα συγκεκριμένα ερωτήματα που εξηγούν την επιλογή του προσωπικού. Ελλείψει αυτών των ερωτήσεων, το αποτέλεσμα μου φαίνεται πολύ υποκειμενικό.

Όταν η απόφαση της μετεγκατάστασης είναι οριστική, Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντικαταστήσει εγκαίρως όσους δεν είναι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν στη νέα του τοποθεσία, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή. Περιττό να πούμε ότι η υποψηφιότητα της Αθήνας επικεντρώνεται ακριβώς στη συνέχεια της λειτουργίας του, συμπεριλαμβανομένης της ομαλής μετάβασης του προσωπικού στη νέα τοποθεσία».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)