to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:59 | 12.01.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: «Η κυβέρνηση Αριστεράς στην Ελλάδα δίνει ελπίδα σε όλη την Ευρώπη, μας έλεγαν χτες στο Παρίσι»

«Μια κυβέρνηση Αριστεράς στην Ελλάδα δίνει ελπίδα σε όλη την Ευρώπη, αυτό μας έλεγαν και χτες στη Γαλλία», τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας πως η μεγαλειώδης πορεία στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε σε τρία μέτωπα, καθώς οι αριστερές παρατάξεις και τα συνδικάτα δεν θέλησαν να πορευθούν μαζί με τους ξένους ηγέτες.


 

Ο Γ. Κατρούγκαλος μεταφέρει το κλίμα που επικράτησε στο Παρίσι:

"Η μεγάλη διαδήλωση έγινε σε τρία παράλληλα μέτωπα. Η αρχική απόφαση ήταν από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, την οικογένεια και την κοινωνία των πολιτών, σωματεία και συνδικάτα. Καπελώθηκε αυτή η αρχική απόφαση από τον Ολάντ που κάλεσε τους ξένους ηγέτες, που προφανώς ειρωνεία αποτελούσε η παρουσία τους εκεί όπως του Ποροσένκο, ακόμη και του δικού μας πρωθυπουργού ο οποίος είχε σχολιασθεί από το Charlie Hebdo. Και επειδή θεώρησαν τα συνδικάτα και οι παρατάξεις της Αριστεράς ότι δεν μπορούσαν να πορευθούν στην ίδια πορεία μαζί  με τέτοιους ηγέτες, αποφάσισαν να συμμετέχουν αλλά σε διαφορετικούς παράλληλους δρόμους από εκείνους.


Η παρουσία ξένων ηγετών στην συγκέντρωση σχολιαζόταν έντονα, υπήρχαν και κάποιοι λίγοι που δεν ήρθαν στην πορεία λόγω παρουσίας τους,  αλλά επικράτησε η άποψη ότι δεν θα έπρεπε να χαρίσει κανείς το δρόμο σ' αυτούς τους ανθρώπους"
 

Αναφερόμενος στην συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της επόμενης ημέρας από το δολοφονικό χτύπημα στη γαλλική εφημερίδα και τις προεκτάσεις του, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε:

"Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να μην εκτραπεί η συζήτηση σε έναν εμφύλιο πόλεμο συνολικά στη Ευρώπη, να διατηρήσουμε τις ελευθερίες μας και να προχωρήσουμε παραπέρα την ενοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Είναι ένα γενικότερο ζήτημα διχασμού των κοινωνιών, στα προάστια δε ζουν μόνο μουσουλμάνοι δεύτερης γενιάς μετανάστες, αλλά κι εξαθλιωμένοι, φτωχοί άνθρωποι. Η διάσταση της λιτότητας έχει το λόγο της στο δράμα που είδαμε αυτές τις μέρες".

Μιλώντας για την υποδοχή από τους ευρωπαίους, μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, σημείωσε: "Μια κυβέρνηση Αριστεράς στην Ελλάδα δίνει ελπίδα σε όλη την Ευρώπη, αυτό μας έλεγαν και χτες στη Γαλλία. Βλέπουν με μεγάλη αισιοδοξία πλέον στην Ευρώπη την τελική έκβαση του ελληνικού δράματος, την περιμένουν πια ως κάθαρση, ως νέμεση, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη".

Και κατέληξε: "Να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά σε εγρήγορση. Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, η αυτοδυναμία θα παίζεται μέχρι τις τελευταίες ώρες πριν από τη κάλπη".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)