to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 10.06.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Φθηνά φάρμακα για τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ

Φθηνά φάρμακα για τους συνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ υποσχέθηκε μιλώντας στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 και στην εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.


Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για εσκεμμένη παραπληροφόρηση και μαύρη γκεμπελική προπαγάνδα ορισμένων ΜΜΕ, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μειώνονται οι συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ με βάση την αλλαγή στο άρθρο 6 της υπουργικής απόφασης, όπου η λέξη «επανυπολογισμός» των επικουρικών άλλαξε με τη λέξη «αναπροσαρμογή».

«Ακόμη και ένας πρωτοετής της Νομικής Σχολής ξέρει ότι μια υπουργική απόφαση δεν  αλλάζει το νόμο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνοντας τους συνταξιούχους  ότι  το εισόδημα τους μέχρι τα 1.300 ευρώ προστατεύεται απόλυτα.
«Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δημοσιογραφικό λάθος, είπε με έμφαση ο υπουργός, αλλά για εσκεμμένη παραπληροφόρηση, για γκεμπελική προπαγάνδα ενός συστήματος διαπλοκής στα ΜΜΕ που αντιλαμβάνεται ότι τα ψωμιά του τελείωσαν και δημιουργεί αντιπερισπασμούς».

Ομαδικές απολύσεις

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας  παραδέχθηκε ότι οι ομαδικές απολύσεις είναι πράγματι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  εξαιτίας της εμμονής των δανειστών, ιδιαίτερα του ΔΝΤ, εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι όπως προχωρά η διαδικασία της  διαπραγμάτευσης  το ΔΝΤ θα βρεθεί ξανά απομονωμένο και θα χάσει όπως έχασε στην περίπτωση της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών.

ΕΚΑΣ

Για το ΕΚΑΣ, που όπως δήλωσε καταργήθηκε από τον περασμένο Ιούλιο με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και είχε προαναγγελθεί από το email Χαρδούβελη,  ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τρόπους ενίσχυσης των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ με πρώτο μέτρο φθηνά φάρμακα καθώς οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν το 10% της συμμετοχής τους αντί για το 25%, ενώ έρχονται κι άλλα μέτρα ενίσχυσης από τα πλεονάσματα του
Ταμείου Κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οφειλές

Στη συνέντευξη του στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στη ρύθμιση των οφειλών επαγγελματιών και επιχειρηματιών τόνισε ότι η κυβέρνηση συζητά με τους εταίρους ένα νέο, πιο δίκαιο, σύστημα διακανονισμού των οφειλών.

Προσλήψεις - Πρόστιμα

Παράλληλα ο Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες ενίσχυσης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με προσλήψεις που θα γίνουν άμεσα, ενώ χαρακτήρισε εξοντωτικά τα πρόστιμα που επιβάλλονται για ανασφάλιστη εργασία και τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά τα πρόστιμα να χρηματοδοτούν τον ανασφάλιστο εργαζόμενο.

ΕΥΠΕΑ Κρήτης-Ψηφιοποίηση Ασφαλιστικής Ιστορίας

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την επανασύσταση της ΕΥΠΕΑ Κρήτης, που αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της Κρήτης καθώς δεν λειτουργεί από το 2010, και κατηγόρησε το παλιό πολιτικό σύστημα για έγκλημα τα όσα έγιναν με την ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας των ασφαλισμένων καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, δαπανήθηκαν  δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε έργα παράλληλα και επικαλυπτόμενα  χωρίς κανένα ουσιαστικό μηχανογραφικό αποτέλεσμα. Τα χρήματα βέβαια αυτά, συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος πήγαν στις τσέπες ορισμένων εθνικών προμηθευτών του Δημοσίου.
 
Αγγελιόσημο

Αναφερόμενος στο αγγελιόσημο ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση μελετά σοβαρά το θέμα και προσανατολίζεται στην πρόταση  στη συλλογική σύμβαση εργασίας να συμφωνηθεί ότι ένα μέρος του αγγελιόσημου θα πηγαίνει για τη χρηματοδότηση ΕΟΔΗΑΠ.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)