to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν διαπραγματευόμαστε με τσεκούρια στην Ευρώπη, ο υπ. Οικονομικών κάνει τη χώρα μας περήφανη (βίντεο)

Δεν υπάρχει καμία στροφή στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «απλά έχει αρχίσει η διαπραγμάτευση» είναι αναγκαία η μεγαλύτερη μείωση του μεγαλύτερου κομματιού του χρέους, ώστε να είναι η οικονομία μας βιώσιμη. Ο υπουργός Οικονομικών έχει κάνει τη χώρα μας περήφανη με τη διαπραγματευτική του ικανότητα. Θέλουμε να πετύχουμε την ουσία.



Αναφορικά με τα θέματα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Γ. Κατρούγκαλος τάχθηκε κατά της άρσης της μονιμότητας και δεσμεύτηκε ότι το «όλοι πίσω» για τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους είναι στα άμεσα μέτρα της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να διερευνηθούν οι ανάγκες και ανάλογα να κριθεί ποιες θέσεις χρειάζονται, να φτιαχτεί ένα προφίλ καθηκόντων και να συμφωνηθεί ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης. Όπως είπε έχει ζητήσει τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, αλλά η αξιολόγηση έπεται των άλλων βημάτων που πρέπει να γίνουν.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν φταίει ο δημόσιος υπάλληλος, επειδή δεν έχουμε τη δημόσια διοίκηση που χρειαζόμαστε αλλά το πελατειακό κράτος, ενώ υποστήριξε ότι «Θέλω να αισθάνεται ο δημόσιος υπάλληλος περήφανος, γιατί ικανοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας. Θα καλλιεργήσουμε το φιλότιμο, εκτιμάμε τη δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων".

Τέλος ανέφερε ότι οι 15.000 προσλήψεις στο δημόσιο αποτελούν προϋπολογισμένη δαπάνη που θα κατανεμηθούν στην Παιδεία, την Υγεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)