to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:10 | 18.05.2012

Πολιτική

Γ. Καρατζαφέρης: «ήμουν το αγαπημένο παιδί του συστήματος»

Διαμάντια ψυχαγωγίας είναι οι καθημερινές εκπομπές του Γ. Καρατζαφέρη στο κανάλι του. Η χτεσινή εκπομπή ξεκινά με την απίθανη φράση: «Είναι αλήθεια και δεν θα το κρύψω ποτέ και από κανέναν ότι για ένα διάστημα ήμουν το αγαπημένο παιδί του συστήματος»!!! Το σύστημα έχει άραγε να πει κάτι για αυτό;


Είναι εμφανές ότι ο Γιώργος παραληρεί και λέει απίθανα πράγματα καθώς δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει ότι βρέθηκε εκτός βουλής, εκτός καναλιών, εκτός παιχνιδιού. Τα όσα λέει θα είχαν αξία μόνο ψυχαγωγική αν δεν έλεγε πάνω στην υστερία του και πολλά ενδιαφέροντα για το πως λειτουργεί το σύστημα της πολιτικής συναλλαγής μέσα στην δεξιά αλλά και με τους δημοσιογράφους. Σεν ένα ντελίριο ξεκατινιάσματος και εκτόνωσης ο πικραμένος Γιώργος προσπαθεί να περισώσει ότι ίσως έμεινε όρθιο από το προφίλ του και το κόμμα του μετά τις ατελείωτες μεταμορφώσεις του, επιχειρηματολογώντας γιατί δήθεν δεν θέλει να επιστρέψει στην ΝΔ. 


Ακούγοντας τον όμως καταλαβαίνεις ότι το κάνει φανερά για να παζαρέψει ακριβά το τομάρι του. Λανσάρει τον εαυτό του ως τον μαχητικό και ασυμβίβαστο (άκρο)δεξιό γιατί θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για την πιθανή συμμαχία με την ΝΔ, αλλά με τρόπο που θα κρατά ζωντανό τον διακριτό του ρόλο και θα συγκρατεί το ποίμνιο του για να μην εξαφανιστεί μέσα στην ΝΔ πράγμα που εμφανώς φοβάται. Φοβάται ότι αν δεν πάει με ένα  συγκροτημένο Λάος με μπροστά τον ίδιο, θα πάει το Λάος χωρίς αυτόν. 


Στην προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος του εξαπολύει ενδιαφέρουσες κατηγορίες προς την άλλη δεξιά και ακροδεξιά. Και επιπλέον τοποθετεί ως βασικό του εχθρό τον ΣΥΡΙΖΑ των τροτσκιστών και τον μαοΚικών(!) έτσι ώστε να φτιάξει το έδαφος που μπορεί να δικαιολογήσει την οποιαδήποτε στροφή του. Είναι φανερό ότι επιθυμεί στην πραγματικότητα διακαώς την συμμαχία με την ΝΔ που θα τον κρατήσει ζωντανό στο πολιτικό παιχνίδι της εξουσία και των καναλιών. Για την Ελλάδα φυσικά!


tags: ΛαΟΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)