to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Καραμέρος: Η κυβέρνηση σας έχει παγώσει τις προσλήψεις. Γιατί τόσα ψέματα κ. Ντινόπουλε; (βίντεο)

«30 δήμαρχοι της Αττικής που έχουν επικοινωνήσει μαζί μου λένε ότι δεν έχει πάει ούτε ένας από τους 490 υπαλλήλους, που υποτίθεται ότι έχουν προσληφθεί στους δήμους τους» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γ. Καραμέρος διαψεύδοντας τον υπ. Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλο που μίλησε για «1.152 προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις έργου και 490 σε όλη την Ελλάδα!» στην εκπομπή στον Ενικό, του Ν. Χατζηνικολάου στο ΣΤΑΡ.


Ενώ πρόσθεσε ότι «εδώ και πέντε ημέρες σας ρωτάει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αν δίνετε την άδεια να προσλάβουμε έστω τις 21 καθαρίστριες που προβλέπει το οργανόγραμμα, ως κενές θέσεις στην περιφέρεια Αττικής και δεν έχετε απαντήσει (τρέχει και ρολόι στο διαδίκτυο για το λόγο αυτό)».

Να συμπληρωθεί ότι σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει ότι έχει ζητήσει επίσημα και δημόσια από την κυβέρνηση να εγκρίνει προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών της. Δηλώνοντας επίσης ότι «όσο δεν παίρνουμε απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εγγράφονται σε γραμμή οργανωμένης λασπολογίας και παραπληροφόρησης».

Μόνο 17 εργαζόμενοι στην πολιτική προστασία για 4 εκ. κατοίκους

Ο Γ. Καραμέρος κατηγόρησε ευθέως για υποκρισία την κυβέρνηση καθώς «σε αυτό το χαρτί που κρατάει ο υπ. Εσωτερικών δεν υπάρχει καμία υπογραφή της κ. Δούρου, αλλά πρόκειται για απόφαση του κ. Σγουρού από τις 29 Αυγούστου». Αναφορικά δηλαδή με τις κατηγορίες που εσκεμμένα εκτοξεύει η κυβέρνηση, δια μέσου και του υπ. Εσωτερικών κ. Ντινόπουλου για δήθεν συμφωνία με ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού, λασπολογία που έχει ξεκινήσει μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο Γ. Καραμέρος απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει καμία απόφαση για ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού, ήταν απόφαση του προηγούμενου περιφερειακού συμβουλίου. Κραδαίνετε έγγραφο που δεν ισχύει και επιμένετε σε αυτό » ενώ επανέλαβε την ερώτηση στον υπουργό «μας αφήνετε να προσλάβουμε καθαρίστριες»;

Ενδεικτικά ανέφερε επίσης ότι «για τις 53 θέσεις που προβλέπονται για την πολιτική προστασία έχουμε μόνο 17 εργαζόμενους για 4 εκ. κατοίκους, οπότε όταν θα κλείσει ο δρόμος στο Καπανδρίτι από χιόνια καθότι προβλέπεται βαρύς χειμώνας μην ρίξετε πάλι τις ευθύνες στην περιφέρεια». Να υπενθυμίσουμε ότι οι προσλήψεις έχουν παγώσει μέχρι το 2016 σύμφωνα με μνημονιακό νόμο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, τέλος, κατήγγειλε τα ρουσφέτια που γίνονταν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. όπου σε πολλές καθαρίστριες/ες (όχι του υπ. Οικονομικών) μετατρέπονταν οι συμβάσεις τους, σε υποχρεωτικής εκπαίδευσης γενικών καθηκόντων, προκειμένου να βολευτούν σε γραφεία. «Γιατί τόσα ψέμματα, κ. Ντινόπουλε;» στα οποία όπως είπε φαίνεται να συναινεί και ο εκπρόσωπος των δημάρχων κ. Πατούλης ο οποίος «αφού πήρε χρήματα, για να κάνει για τρίτη φορά την πλατεία, στο κέντρο του Αμαρουσίου, έρχεται τώρα, η νέα διοίκηση της Περιφέρειας να κάνει τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι κατανοώντας τα προβλήματα των πολιτών".

«Μην παρουσιάζετε μια εικονική πραγματικότητα γιατί οι πολίτες ξέρουν τι γίνεται, ότι έχουν δηλαδή διαλυθεί οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, γι' αυτό τα φρεάτια είναι όπως είναι. Δεν μπορούμε να λέμε ψέμματα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γ. Καραμέρος. Δεν ξέχασε μάλιστα να αντιτείνει στον Αργ. Ντινόπουλο που επιχείρησε να κατηγορήσει για δήθεν έπαρση την περιφέρεια Αττικής, ότι ενδεικτικό της στάσης της κυβέρνησης είναι ότι «όταν πνίγηκε η μισή Αθήνα ο πρωθυπουργός αγνόησε την περιφερειάρχη Αττικής».

Χ. Καραμάνος: Απολύτως ανακριβής οι αναφορές για ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτικό συνεργείο

Προς επίρρωση των όσο ισχυρίστηκε παρενέβη τηλεφωνικά και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Υπηρεσιών Αττικής, Χ. Καραμάνος που δήλωσε κατηγορηματικά ότι: «οι αναφορές είναι απολύτως ανακριβής και δεν υπάρχει ανάθεση σε κανένα ιδιωτικό συνεργείο ουδεμίας υπηρεσίας καθαριότητας ή φύλαξης».

Κοιτάξτε το έγγραφο, διαβάστε το γιατί δεν αναφέρετε ότι εξουσιοδοτείται κάποιος για να υπογράψει τη σύμβαση, όπως θα απαιτούσε η διαδικασία συμβασιοποίησης. Απάντησε επίσης ότι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής «πήρε την απόφαση οριστικής κατακύρωσης γιατί σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να εγερθούν διαδικασίες εναντίον της, ποινικές ρήτρες» ενώ τώρα έχει τη δυνατότητα μετέπειτα να αποδεχθεί ή όχι το διαγωνισμό.

Απολυμένη καθαρίστρια: Καμία θέση δεν μας πρόσφερε η Περιφέρεια Αττικής

«Καμία θέση δεν μας πρόσφερε η Περιφέρεια, καμία θέση δεν μας έταξε ποτέ κανένας, γιατί δεν θα μπορούσε κανείς να παρακάμψει το ΑΣΕΠ» δήλωσε η Δέσποινα Κωστοπούλου, απολυμένη καθαρίστρια από το υπ. Οικονομικών ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών τονίζοντας ότι έχουν απόφαση δικαστηρίου που τις δικαιώνει και δεν υλοποιείται με ευθύνη της κυβέρνησης. «Ζητάμε το αυτονόητο, τη δουλειά μας, μια δουλειά των 500 ευρώ, μετά από τόσο αγώνα και την καταστολή που έχουμε δεχθεί φτάνουν να μας κατηγορούν γιατί δεν δεχόμαστε τη θέση που μας προσφέρει δήθεν η Περιφέρεια».

Τέλος, εργαζόμενος σε δήμο, στην ίδια εκπομπή κατηγόρησε την κυβέρνηση για την μνημονιακή πολιτική της που έχει ως αποτέλεσμα, την κατά 60% υποχρηματοδότηση των δήμων και την υποστελέχωση κατά 40%. «Πως θα μαζευτούν τα σκουπίδια, πως θα καθαριστούν τα φρεάτια; Στενάζουν οι δήμοι από τις ελλείψεις σε προσωπικό ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής». Παράλληλα κατήγγειλε ότι γίνονται παράνομες προσλήψεις μέσω αδιαφανών διαδικασιών μέσω ΜΚΟ, ή συνεταριστικών κοινωφελών οργανώσεων στους δήμους, την ίδια ώρα που γίνεται υποτίθεται αξιολόγηση για να απολυθεί χιλιάδες κόσμος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)