to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 27.06.2019

Πολιτική

Γ. Χριστοφορίδης: «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στο σύνολο της κοινωνίας»

«Έχουμε ένα χρέος ρυθμισμένο και βιώσιμο, έχουμε 34 δισ. ευρώ ρευστότητα στα δημόσια ταμεία, έχουμε εννέα συνεχόμενα τρίμηνα με ανάπτυξη, κάτι που είχαμε να δούμε 15 χρόνια»


«Θέλω, έστω και στο "final countdown" πριν από τις εκλογές να καλέσω τον πολίτη να αφήσει λίγο την καταστροφολογία κατά μέρος και να δει λίγο την πραγματικότητα, ότι σήμερα κάνουμε εκλογές σε μια χώρα που είναι εκτός μνημονίων. Έχουμε ένα χρέος ρυθμισμένο και βιώσιμο, έχουμε 34 δισ. ευρώ ρευστότητα στα δημόσια ταμεία, έχουμε εννέα συνεχόμενα τρίμηνα με ανάπτυξη, κάτι που είχαμε να δούμε 15 χρόνια. Έχουμε 400.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2015 και μάλιστα με αυξημένο τον κατώτατο μισθό» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM" ο Γιώργος Χριστοφορίδης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Β3' Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Ο κ.Χριστοφορίδης μίλησε για μια Ελλάδα, που «σήμερα, το 2019, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που ζούσαμε το 2014», ακόμη και αν, όπως εκτίμησε, τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια μιντιακή επικοινωνία αρνητική για το κυβερνών κόμμα: «Καταλαβαίνω ότι από το 2015 και μετά ο κόσμος δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται βομβαρδισμό καταστροφολογίας και κινδυνολογίας (...). Όταν όλες οι τηλεοράσεις, το Facebook, το Τwitter ουρλιάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ πως καταστρεφόμαστε, ακόμη και να βλέπεις πως τα προσωπικά σου είναι λίγο καλύτερα από ό,τι ήταν παλιότερα, αρχίζεις τελικά και το πιστεύεις αυτό» πρόσθεσε.

«Πρέπει (σ.σ οι ψηφοφόροι) να αναρωτηθούν πριν ψηφίσουν (...) αν υπάρχει υπάρχει καμία περίπτωση η πολιτική που θα υιοθετήσει ο κ.Μητσοτάκης, εφόσον -ω μη γένοιτο θα πω- γίνει πρωθυπουργός, να ευνοήσει τους μικρομεσαίους και τη μεσαία τάξη» σχολίασε και παρέθεσε ως παράδειγμα πως ΝΔ «λέει πως θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ 30% για όλους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει για μείωση 50% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες, με μικρότερη αναλογικά μείωση στις μεγάλες περιουσίες», ευνοώντας έτσι τους φτωχότερους έναντι των πλουσιότερων. Διατύπωσε δε την εκτίμηση πως «με την πολιτική της ΝΔ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι κι οι φτωχοί φτωχότεροι (...), ενώ με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκεται το κλείσιμο του χάσματος», κάτι που, «όπως ισχυρίστηκε, ισχύει και στα φορολογικά».

«Τα φοροκίνητρα που ευαγγελίζεται η ΝΔ για την ελίτ, δημιουργούν άμεσες, πρακτικές, τεράστιες τρύπες τώρα, που θα πρέπει να καλυφθούν, από ποιους άλλους παρά από τους μικρομεσαίους (...) Πρέπει άρα (σ.σ. ο μικρομεσαίος Έλληνας) να κάνει μια επιλογή: θέλει να είναι με τους πολλούς (...); Ή θέλει να ευνοηθεί η ελίτ ελπίζοντας κάποια στιγμή αυτό να διαχυθεί και στην κοινωνία, αν και όταν; Με την ελίτ ή με τους πολλούς;» καταλήγει ο κ.Χριστοφορίδης.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)