to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 30.10.2017

Πολιτική

Γ. Χριστοφορίδης: Η γ’ αξιολόγηση άρχισε με καλούς οιωνούς, το ΔΝΤ «άλλαξε βιολί» μετά την παρέμβαση Τραμπ (βίντεο)

«Στις πρώτες συναντήσεις με τους Θεσμούς, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, σχεδόν υπήρξε συμφωνία για τα δημοσιονομικά. Αυτή τη φορά, φαίνεται πως πράγματι οι Θεσμοί θέλουν να ολοκληρωθεί άμεσα»


«Η γ’ αξιολόγηση άρχισε με καλούς οιωνούς. Στις πρώτες συναντήσεις με τους Θεσμούς, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, σχεδόν υπήρξε συμφωνία για τα δημοσιονομικά. Αυτή τη φορά, φαίνεται πως πράγματι οι Θεσμοί θέλουν να ολοκληρωθεί άμεσα»: Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χριστοφορίδης, ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας  το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, με τους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη.

Όπως επισήμανε ο ίδιος:

Πρόκειται για αξιολόγηση δίχως τον Σόιμπλε. Θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα με τη δική του παρουσία. Στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παραμένει η φιλοσοφία του, αλλά η απουσία του αλλάζει τα δεδομένα. Ακόμα και το ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως δεν ζητούνται νέα μέτρα, σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα τα γνωστά συστημικά ΜΜΕ. Μετά και την παρέμβαση Τράμπ υπέρ της Ελλάδας, φαίνεται και το ΔΝΤ να αλλάζει βιολί. Δεν θα είναι… περίπατος η γ’ αξιολόγηση, φυσικά, αλλά θα είναι πιο εύκολη υπόθεση. Υπάρχει άλλη διάθεση. Δεν συμφέρει κανέναν -ούτε τους δανειστές- να παραμένει η ελληνική οικονομία στον αέρα.

Δείτε τη θετική στάση των Θεσμών για τις 120 δόσεις. Θυμηθείτε πώς είχαν αντιμετωπιστεί οι 100 δόσεις, που έφερε η Κυβέρνηση την πρώτη περίοδο, όταν κάποιοι μιλούσαν για μονομερή ενέργεια που θα μας βγάλει από το ευρώ. Με τις 100 δόσεις ο κόσμος ανάσανε και κινήθηκε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπόρεσαν και πάλι να δουλέψουν. Μόνο θετικό είναι το αντίκτυπο για την οικονομία και οι Θεσμοί, επιτέλους, το κατάλαβαν.

Θυμηθείτε το β’ τρίμηνο του 2017, όταν δεν έκλεινε η β’ αξιολόγηση και κάποιοι υποστήριζαν -πάλι- ότι οδεύουμε στην καταστροφή. Αυτή ακριβώς την περίοδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 0,2% και η καταναλωτική δαπάνη κατά 1,8%. Τα στοιχεία είναι θετικά για τη δυσκολότερη περίοδο. Φανταστείτε τι ακολουθεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)