to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 06.08.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Γ. Χότζογλου: Οι εργοδότες και στον τουρισμό – επισιτισμό κάνουν ό,τι θέλουν

Για όσα υφίστανται οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες και στον τομέα του τουρισμού-επισιτισμού μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό, με αφορμή και τις πρόσφατες καταγγελίες μαθητευόμενου σε εστιατόριο της Κέρκυρας


Για όλα αυτά που υφίστανται εργαζόμενοι από τους εργοδότες μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Χότζογλου, που είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό, ο οποίος αναφέρθηκε και στις καταγγελίες από την Κέρκυρα, όπου 19χρονος εργαζόμενος κατήγγειλε ότι σε κουζίνα εστιατορίου βασανίστηκε με καυτό λάδι και σπάτουλα, αλλά και σε ένα ακόμα περιστατικό στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου εργαζόμενος απειλήθηκε με όπλο από εργοδότη.


Στην Τζούλυ Τσίγκα ο κ. Χότζογλου μίλησε για μια σειρά από περιστατικά, για τους εργαζόμενους στη Μύκονο που εξαναγκάζονται από επιχείρηση να πατάνε με γυμνά πόδια στην καυτή άμμο και να υφίστανται εγκαύματα, από τους θανάτους τουριστών σε πισίνες ξενοδοχείων γιατί δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό. «Δεν υπάρχει η ελάχιστη σύνθεση προσωπικού ανά αστέρια» στις ξενοδοχειακές μονάδες και αυτό είναι αίτημα τους εδώ και χρόνια, σημείωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Ο κ. Χότζογλου τόνισε ότι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο φέτος, συνέβαιναν εδώ και χρόνια, έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα και εξήγησε ότι αξίζει να δούμε και το που μένουν (σε κοντέινερ και αλλού) οι εργαζόμενοι, που δουλεύουν σε τουριστικές μονάδες και εστιατόρια σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί και πως οι εργοδότες κάνουν ό,τι θέλουν.

Ακούστε εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)