to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 22.05.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Δραγασάκης στο Κόκκινο: Ο λαός θα εμπιστευτεί τον Τσίπρα για μια νέα τετραετία

"Πιστεύω ότι έχουμε μπει στη 10ετία του ΣΥΡΙΖΑ Ο κύκλος που άνοιξε το 2015 έχει συνέχεια. Ο λαός διαβλέπει την ελπίδα & τις προοπτικές του στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζουν κοινωνική δυναμική σήμερα και ο λαός θα τους εμπιστευθεί μια νέα 4ετία" τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης


«Στον πυρήνα της αντίληψης μας το να λύνεις λαϊκά προβλήματα, να τονώνεις το εισόδημα και να μειώνεις τις ανισότητες συνιστά φιλοαναπτυξιακή πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας Στο Κόκκινο.


Ο κ. Δραγασάκης στον Νίκο Σβέρκο, διευθυντή του 105,5 Στο Κόκκινο, και στον Άγγελο Τσέκερη, διευθυντή της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ», επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει το αντίθετο και μιλά με τον ξεπερασμένο νεοφιλελευθερισμό της προηγούμενης 10ετίας.

Παράλληλα εξήγησε ότι η φορολογία πρέπει να μειωθεί εκεί που είναι υψηλή, στοχευμένα, με κριτήριο τη φορολογική δικαιοσύνη και αυτό ήδη υλοποιείται με τα τελευταία μέτρα ελάφρυνσης. Τόνισε όμως ότι η οριζόντια μείωση της φορολογίας είναι επικίνδυνη γιατί από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να στηρίξει τις απαραίτητες δημόσιες δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία κ.ο.κ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι μεταξύ άλλων το 2010 χρεοκοπήσαμε γιατί προηγουμένως ενώ αυξανόταν το ΑΕΠ μειώναμε τη φορολογία, άρα & τα έσοδα.

Αυτή η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης, επιλύει ελλείψεις ή προβλήματα δεκαετιών. Η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας λόγου χάρη ακριβώς μια τέτοια ανάγκη καλύπτει. Παράλληλα, όμως, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όπως εξήγησε «εκτοπίζουμε και τη διαφθορά που υπήρχε σε προγράμματα χρηματοδοτικής στήριξης της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας».

Ο αντιπρόεδρος δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλά για δήθεν διχασμό της κοινωνίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, όταν, μεταξύ πολλών άλλων, «σιγοντάριζε» εκδηλώσεις που μιλούσαν για «προδοσία της Μακεδονίας». Εξήγησε ότι η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ είναι η κλασική αντίθεση Αριστεράς - Δεξιάς. Εδώ όμως υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο, ότι δεν πρόκειται για μια μάχη «παραδοσιακής δικομματικής εναλλαγής». Αλλά για μάχη κοινωνικής αλλαγής που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές επισήμανε ότι ισχύει το σύνθημά μας το 2014: «Ανατροπή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη». Ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά αυτή την ανατροπή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη χρειαζόμαστε αλλαγή και αλλαγές. Στην Πορτογαλία και την Ισπανία τις έχουμε, ενώ δεν τις είχαμε τότε. Χρειαζόμαστε και άλλες, εξήγησε ο κ. Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «Οι ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου ‘υποδεέστερες’, όπως συχνά παρουσιάζονται. Είναι πολύ σημαντικό, για να το πω σχηματικά, αν θα βγει ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Βέμπερ, που εναντιώνεται στις κοινές ευρωπαϊκές κοινωνικές ρυθμίσεις ή κάποιος με προοδευτική ατζέντα».

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνο που στην Ελλάδα εγγυάται μια προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη.

Ο κ. Δραγασάκης για την έκβαση των εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν σημείωσε: «Πιστεύω ότι έχουμε μπει στη 10ετία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύκλος που άνοιξε το 2015 έχει συνέχεια. Ο λαός διαβλέπει την ελπίδα & τις προοπτικές του στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζουν κοινωνική δυναμική σήμερα και ο λαός θα τους εμπιστευθεί μια νέα 4ετία».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)