to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 11.12.2017

Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: Σε έναν χρόνο από τώρα, η Ελλάδα θα έχει περάσει στη νέα φάση

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, και υλοποιεί τη δέσμευσή του αυτή, καθώς στην επόμενη συζήτηση του Προϋπολογισμού σε ένα χρόνο από σήμερα, η Ελλάδα θα έχει περάσει στη νέα φάση.


Στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2018.

Οι προτεραιότητες αυτές αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υλοποίηση των απαραίτητων βημάτων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος το 2018, συμπεριλαμβανομένων τόσο της συζήτησης για το χρέος όσο και της κατάλληλης προετοιμασίας για τον ασφαλή δανεισμό της χώρας από τις αγορές.

Ακόμη, αφορούν στον σχεδιασμό της μεταμνημονιακής περιόδου και μιας νέας γενιάς αλλαγών που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και τη μείωση των ανισοτήτων, και την πιο αποφασιστική υλοποίηση της κυβερνητικής στρατηγικής για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάδειξη ενός νέου υποδείγματος βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, και υλοποιεί τη δέσμευσή του αυτή, καθώς στην επόμενη συζήτηση του Προϋπολογισμού σε ένα χρόνο από σήμερα, η Ελλάδα θα έχει περάσει στη νέα φάση.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για μια καθαρή έξοδο στις χρημαγορές, επισημαίνοντας ότι τα σημάδια είναι θετικά, έως τώρα οι δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές έχουν πάει καλά και τα επιτόκια έχουν πέσει σε χαμηλό οκταετίας

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι με τη συμπλήρωση σε λίγο καιρό, τριών χρόνων άσκησης κυβερνητικών καθηκόντων, ανοίγεται ένας νέος κύκλος αυξημένης ευθύνης, καθώς η χρόνια συσσώρευση προβλημάτων αλλά και η διευρυμένη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός, η διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών ή η επικαιροποίηση τους εκεί που ήδη υπάρχουν, οι τολμηρές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους, η αξιολόγηση πολιτικών, φορέων και διοικήσεων αποτελούν κρίσιμες προτεραιότητες στη νέα φάση του κυβερνητικού έργου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του, η κοινοβουλευτική ομάδα και η κυβέρνηση πρέπει να κεφαλαιοποιήσουν την εμπειρία των τριών ετών διακυβέρνησης και να την αξιοποιήσουν στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Παρών στη συνεδρίαση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανέφερε, από την πλευρά του, ότι ο Προϋπολογισμός του 2018 είναι «ο τελευταίος προϋπολογισμός δημοσιονομικής προσαρμογής» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα καλυφθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων και ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, καθώς εκτίμησε ότι οδηγούμαστε σε μεγένθυση της οικονομίας.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, είπε ότι η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τις προϋποθέσεις κήρυξης απεργίας αποσύρθηκε γιατί υπήρχε ανάγκη βελτιώσεων και σε άλλα σημεία περαν των προϋποθέσεων για την κήρυξη απεργίας και πρόσθεσε ότι θα επανακατατεθεί. Στην αύξηση κατά 45% των οικογενειακών επιδομάτων για το 2018, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)