Ο Γιάννης Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι:

Α) «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρόγραμμα της χώρας και όχι το Μνημόνιο, δηλαδή το πρόγραμμα της τρόικα». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τη χώρα σε καμία αβεβαιότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως πρώτο στόχο του την αποκατάσταση της θεσμικής νομιμότητα της χώρας.

Β) «Δεν θέλουμε να δανειζόμαστε για να εξυπηρετούμε το παλιό χρέος». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο, όπου δεν θα απαιτείται δανεισμός παρά μόνο για επενδύσεις. Μείωση του χρέους και εξυπηρέτηση με άλλο τρόπο του υπαρκτού, αυτή είναι η απάντηση σε μια πολιτική που μόνος της στόχος είναι η «διαιώνιση και αναπαραγωγή του προβλήματος» ο φαύλος κύκλος δηλαδή  της διαιώνισης του χρέους με τη διαρκή αποπληρωμή του με νέα δανεικά.

«Το Μνημόνιο και ως περιεχόμενο και ως τρόπος εφαρμογής  παραβιάζει αρχές και κανονισμούς της Ε.Ε. Ο  Αλέξης Τσίπρας δεν είπε τίποτα άλλο από το άρθρο 7, παράγραφος 9  του κανονισμού της Ε.Ε. που αναφέρει ότι τα κράτη μέλη που υπόκεινται σε πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημοσίων οικονομικών προκειμένου να εξερευνήσουν τους λόγους που οδήγησαν στα υψηλά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε παρατυπία». Πράξαμε εμείς κάτι αντίστοιχο; ρώτησε ο Γ. Δραγασάκης, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το  πρόγραμμα που θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός. «Δεν θα καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση» ξεκαθάρισε ο Γ. Δραγασάκης αλλά θα διαπραγματευτούμε. Θα αποκαταστήσουμε τη θεσμική νομιμότητα της χώρας, η οποία παραβιάστηκε με το Μνημόνιο. Η άποψη της Ν.Δ. όπως εκφράστηκε από την κ. Μπακογιάννη, με την εξίσωση δανειακή σύμβαση = Μνημόνιο, «μας οδήγησε ως εδώ» υπενθύμισε ο Γ. Δραγασάκης.

Γ) Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει στην κρίση εκπροσώπησης στη χώρα θέτοντας τρεις προτεραιότητες: α) την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, β) εθνικό σχέδιο μεταρρύθμισης, γ) σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα.

Τέλος ο Γ. Δραγασάκης χθες, στο κεντρικό δελτίο του Mega προέταξε τον πολιτικό σεισμό που ζει η Ευρώπη και τα μηνύματα αλληλεγγύης στον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίδας και αντίστασης που εκφράζονται πλέον ολοένα και πιο δυνατά ώστε να βρει η Ευρώπη ένα δρόμο με προοπτική γιατί τώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. «Ο κ. Σόιμπλε μιλάει για τη συνέχεια του ελληνικού κράτους εμείς απαντάμε βεβαίως υπάρχει συνέχεια του ελληνικού κράτους, αλλά ασυνέχεια της πολιτικής.» Ο κ. Γιούνκερ νέος πρόεδρος της Κομισιόν τον πήγαν στο δικαστήριο γιατί λείπουν πολιτικές και το δικαστήριο τον αθώωσε με το επιχείρημα της πολιτικής ασυνέχειας. Νέο πολιτικό πλαίσιο θα είναι η πολιτική ασυνέχεια.

Κάτι που δεν αναφέρεται στα τηλεοπτικά κανάλια είναι ότι εκτός από τον Σόιμπλε μίλησε και η ΕΚΤ η οποία είπε ότι α) στην Ελλάδα έχουν εκλογές και δεν παρεμβαίνουμε, β) περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να πει τις προτάσεις της για το μέλλον της Ελλάδας, γ) όσο υπάρχει πρόγραμμα εγγυόμαστε τη ρευστότητα στην Ελλάδα. «Πάντα θα υπάρχει πρόγραμμα και αυτό θα είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Με το λοκ άουτ και απελευθέρωση απολύσεων απαντά η Ν.Δ.

Καμία απάντηση από την κ. Μπακογιάννη για το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η Ν.Δ. εκτός από τη δέσμευση ότι θα περάσει το λοκ άουτ και η απελευθέρωση των απολύσεων.

Η πολιτική ευπρέπεια της Αριστεράς, ο δομημένος λόγος των επιχειρημάτων της συγκρούστηκαν άλλη μία φορά με τον επικοινωνιακό μονόλογο που επαναλαμβάνει η Ν.Δ. δια μέσου των στελεχών της και απ' ότι φαίνεται θα χαρακτηρίσει ολόκληρη την προεκλογική περίοδο καθώς αποτελεί τη μόνη αντιπολιτευτική γραμμή της και  περικλείεται σε τρεις ερωτήσεις: Που θα βρείτε τα λεφτά, ενώ  είναι αφελή και ανέφικτα όσα προτείνεται, δεν απαντάτε στις ερωτήσεις.

Μόνο ως αστεϊσμός εκ μέρους της κ. Μπακογιάννη μπορεί να εκληφθεί ο προσεταιρισμός του ποσοστού του 60% που παρουσιαζόταν στις δημοσκοπήσεις ότι δεν θέλει εκλογές ως ποσοστό της Ν.Δ.! Ενώ παρέφρασε τα λόγια του Γ. Δραγασάκη που είπε για τη δανειακή σύμβαση η  κ Μπακογιάννη προσπαθώντας να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το Μνημόνιο.

Από την άλλη μεριά η βουλευτής της Ν.Δ. καθόλου δεν αστειευόταν με τον συνδικαλιστικό νόμο που όπως υποστήριξε με νίκη της Ν.Δ. περιλαμβάνεται στα πρώτα μέτρα που θα περάσουν και για να μιλάμε συγκεκριμένα εννοεί το λοκ άουτ και την απελευθέρωση των απολύσεων.