to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 16.06.2020

Οικονομία

Γ. Δραγασάκης: Οι προβλέψεις της ΝΔ περί απότομης ανάκαμψης αγγίζουν τα όρια της ανοησίας

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα, να πείσει τον εαυτό της και τον κόσμο ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και όχι τόσο δύσκολα και σύντομα θα γίνουν καλύτερα, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο οποίος τόνισε ότι αλίμονο αν τα πιστεύει αυτά η ΝΔ και εξήγησε ότι αυτή είναι η επικοινωνιακή πλευρά της κυβέρνησης.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είμαστε σε μια πτωτική πορεία της οικονομίας, η οποία εξ αρχής δεν γινόταν αισθητή έντονα και το κάθισμα της αγοράς φάνηκε τα Χριστούγεννα. Με τον κορονοϊό και τα περιοριστικά μέτρα αυτό έχει πάρει τη μορφή πτώσης, απότομης κατηφόρας και όλες οι προβλέψεις που γίνονται είναι στον αέρα καθώς η υγειονομική κρίση παραμένει και έχουμε μεγάλες επισφάλειες, εξήγησε ο βουλευτής.

Ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε, όπως και οι διεθνείς οργανισμοί, την ανάγκη να αναχαιτισθεί από την αρχή η διάσταση της κρίσης, η ανεργία, τα λουκέτα. Καθώς ναι μεν δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά άλλο είναι να έχεις ένα εκατομμύριο νέους ανέργους και άλλο μικρότερο αριθμό.

Η κυβέρνηση ακολούθησε τη μέθοδο βλέποντας και κάνοντας λέγοντας ότι θέλει να έχει πυρομαχικά για το μέλλον, εντούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι υπήρχαν πόροι για να παρθούν μέτρα στήριξης της κοινωνίας εξ αρχής.

Για το αν όλα αυτά η ΝΔ τα κάνει συνειδητά, ώστε να χρησιμοποιήσει την κρίση ως ευκαιρία μέσω αυτής της καταστροφικής διαδικασίας και για να κλείσουν οι λιγότερο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, ο βουλευτής σημείωσε ότι θα ήταν πολύ βάρβαρο να το σκεφτεί κανείς και δύσκολο να το αποδείξει και τελικά «η ουσία είναι ότι το αποτέλεσμα μετράει».

Οι προβλέψεις της ΝΔ περί σύντομης κρίσης και γρήγορης και μάλιστα απότομης ανάκαμψης αγγίζουν τα όρια της ανοησίας σημείωσε ο κ. Δραγασάκης καθώς κανείς διεθνής οργανισμός δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως η κρίση - όπως τόνισε μεταξύ άλλων -  θα σου αφήσει πληγές που επί χρόνια θα ψάχνεις πως να τις θεραπεύσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)