to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 27.04.2018

Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: Ο Μητσοτάκης προτρέπει τους μεγαλοκαταθέτες να μην επιστρέψουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα (βίντεο)

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η τοποθέτηση Μητσοτάκη για μη επιστροφή στη χώρα των εταιρικών καταθέσεων...


Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στον ΣΕΒ, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποθάρρυνε όσους διατηρούν εταιρικές καταθέσεις στο εξωτερικό να επιστρέψουν τα χρήματά τους στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

 «Δεν μπορώ να κρύψω την έκπληξη μου» είπε ο κ. Δραγασάκης, σημειώνοντας πως θυμάται πέρυσι τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνεί ότι είναι παράλογο, ανήθικο και άδικο να ζητούν κάποιοι ρυθμίσεις από το τραπεζικό σύστημα της χώρας και την ίδια στιγμή να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

«Νόμιζα ότι και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπέρ της επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα. Αν είναι ακριβές αυτό που μου μεταφέρθηκε από την ομιλία του στο ΣΕΒ, φέρεται να δηλώνει ότι εταιρικές καταθέσεις, οι οποίες ακόμη είναι στο εξωτερικό, πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα μας όταν θα υπάρχει κατάλληλη πολιτική σταθερότητα», είπε και διερωτήθηκε: «Δηλαδή, ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους Έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό;». 

 «Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι αντίθετες με αυτές τις πρακτικές» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει, η κ. Μπακογιάννη ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είπε κάτι τέτοιο και υπενθύμισε πως θέση της ΝΔ αποτελεί η επιστροφή των καταθέσεων του εξωτερικού. 

Ωστόσο,  λίγο αργότερα σε ανάρτηση του στο Twitter, o Γιάννης Δραγασάκης, δημοσίευσε το επίμαχο απόσπασμα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΕΒ, όπως αυτό δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ.

Λογική η στάση του προέδρου της ΝΔ, αν σκεφτεί κανείς ότι η σύζυγος του Μαρέβα Γκραμπόφσκι διατηρεί εταιρείες offshore ή χρηματοδοτείται από αυτές.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)